Професия – ловец на нарушители!



Веселин Стойчев е един истински ловец на шофьори нарушители. Неговото хоби е да заснема и разпространява в интернет клипове с нагли нарушители на пътя. Използва видеорегистратор. Занимава се с това вече втора година и досега е публикувал над 400 клипа, които са гледани над 100 хил. пъти.

Видеорегистраторът е автоматично устройство. При подаване на контакт се включва и започва да снима.

"Изисква време да сортираш клиповете, да подбереш опасните ситуации, да ги обработиш с подходящия редактор. Тази моя инициатива цели обучение на подрастващите как не трябва да се държат на пътя", разказва Веселин пред bTV.

В обектива на камерата влизат всякакви нарушения: "Престрояване без мигач, засичане, превишена скорост. Има и доста фрапантни нарушения с непропускане на линейка напоследък. Имаме три такива клипа на сайта", казва Веселин.

Сред най-фрапиращите случаи, заснети от него, е инцидент на столичния бул. "Прага" – Веселин едва не се удря в луксозен автомобил, след като бива засечен. Вместо да се извини, човекът отсреща му показва среден пръст.

"Всичко е заради нетолерантността на пътя. Дори не е толкова заради скорост или заради самите пътища", посочва той.

Веселин признава, че и той прави нарушения, но се старае да спазва правилата за движение. Усеща се, че се старае все повече, особено когато е с видеорегистратора.

Той дава за пример Русия – там също борят агресията с подобни регистратори.

Чрез Facebook страницата "Лудостта по пътищата на България. Нека я спрем" Веселин се надява да промени лошите навици. Вярва, че ефект има, а подобни инициативи са реакция от напрегнатия ни живот.

"На българина му омръзна постоянно да в напрежение. Иска да се почувства истински гражданин, който има право да упражни някакъв контрол върху институциите и даже контрол върху тези, които ни газят по пътищата", посочва той.

Веселин организира и подписка за законодателни промени, които да позволят използването на видеоматериал като доказателство в съда.

Междувременно статистиката сочи, че през 2015 г. 665 души са загинали по пътищата, а 8600 са били ранени.


Четете още:

🔴 Най-успешният начин! Нов живот за белите ви дробове-Изчистите ги от никотин и катран с помощта на 4 съставки

🔴 3-ти Март на Шипка

🔴 Ето ги НОВИТЕ ГЛОБИ! Могат да ви УДАРЯТ с цели 500 лв САМО ЗА...





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе