Шуменски възпитаник сътвори тоалет за Кейт Мидълтън



Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън заблестя на благотворително събитие преди седмица в костюм, създаден от Петър Петров /33 г./ от град Велики Преслав. Младият дизайнер е възпитаник на Техникума по облекло и хранене в Шумен и от години работи за бранда "Епонин" в Лондон. Херцогинята е почитателка на техните бутикови облекла, но най-новият тоалет явно много я е впечатлил, защото лично е споделила снимки с него в социалните мрежи. Това пише вестник "Шуменска заря" в броя си от сряда.

Сестрата на Петър - Станимира Петрова разказа пред "Труд", че преди два дни брат й се обадил по телефона специално, за да сподели успеха си. Бил невероятно ентусиазиран. По думите му, навсякъде в модните среди и издания се говори за впечатляващия тоалет на "Епонин". Поръчките от кандидати за елегантни дрехи вече валяли и това ще наложи отваряне на нови работни места за шивачи.

Дизайнерът бил единственият допуснат в двореца, когато тоалетът в стил ала Джаки Кенеди трябвало да стигне до лъчезарната Кейт. Проверките траяли близо 1 час.

След техникума Петров е учил рисуване в Шуменския университет. Бил е крояч и моден дизайнер в наши фирми, носител е на награди. А сега жъне успех в чужбина, вдъхновен и поощряван от шефката си Андриет Шенкман.

Снимки Личен архив


Четете още:

🔴 Пътешественик от Франция възпя Велико Търново (ВИДЕО)

🔴 Най-високата сграда в България вече е факт

🔴 Варненец е новият световен шампион по муай-тай





Източник: Труд





Коментари

горе