Снимай се за спомен с българска носия!



Ако в гардероба си не пазите оригинална носия, цървули, пафти, бръчник /при жените/ или потури с вълнен пояс /при мъжете/ от различните етнографски области на страната, тогава сега е моментът да се снимате за спомен с традиционно българско облекло. Инициативата е съпътстваща проява към експозицията "Българската традиционна носия", подредена в Културния център, зала "А.Г.Коджакафалията", ет.0.

Възпитаници на Търговската гимназия от VIII и IX клас изнесоха уроците си по история в Морското казино. Младежите се върнаха повече от 150 години назад и се потопиха в автентичната атмосфера на бит, култура и нрави на цяла една епоха от българската памет и традиции.
" Хората се докосват до миналото най-добре, когато имат визуална представа и могат да направят паралел с настоящето. Призоваваме повече наши връстници да разгледат изложбата и да си направят снимки. Много е забавно!" - споделиха учениците.
Изложбата "Красотата на българската традиционна носия" се организира от Община Бургас по повод 3 март, Национален празник на България. Експозицията може да се разгледа до 15 април, всеки ден от 10.00 до 18.30 часа. Входът е 2 лв. за възрастни, за учащи и пенсионери - 1 лв


Четете още:

🔴 Проф. Людмила Матева: Цирозата на черния дроб вече не е толкова страшна

🔴 Български лекар, онклолог разтърси мрежата с откровеното си писмо

🔴 Това е животът - да дариш това, което нямаш





Източник: Дарик





Коментари

горе