Кърджалиец стана най-добрият математик в България



Кърджалиец стана най-добрият математик в България

Златен медал и отлична оценка (6.00) по математика постигна зрелостникът от Кърджали Георги Базлянков. Ученикът от ГПЧЕ „Христо Ботев" участва в най-престижното Национално математическо състезание за ученици от Езикови гимназии в цялата страна, съобщава "Нов живот".

Тази победа му отвори вратите на СУ „Св. Климент Охридски" далеч преди редовната кандидатстудентска кампания. Успехът му е повод за гордост както за гимназията, така и за област Кърджали. Георги е с призови места от много национални състезания, а в този математически форум той участва още от осми клас. През годините печели злато и бронз. За 2016 година успехът му осигури и прием в СУ „Свети Климент Охридски", допълва "Родопи24".

От 18 до 20 март учениците от профилирани гимназии и паралелки на средни общообразователни училища с чуждоезиков профил гостуваха на Община Тетевен и ПГГСД „Сава Младенов", които бяха домакини на Националното състезание по математика. То се провежда от 1998 година като всяка година в него участват около 300 ученици от различни училища в цялата страна.  


Четете още:

🔴 Елена Йончева стана майка на момче

🔴 Магическата красота на Асеновата крепост от птичи поглед

🔴 В КАЛДЕРАТА НА ДАМБАЛЪК - ИСТОРИЯТА НА ЕДИН РОДОПСКИ ВУЛКАН





Източник: Кмета





Коментари

горе