14 неща, за които не си струва да се извинявате



Възпитаните, чувствителните хора се извиняват. Често. Дори прекаляват понякога. Правят го, заради безпокойството какво ще си помислят околните, или защото ги е грижа за чувствата на околните, които може да са в ущърб на собствените им интереси и потребности. Повярвайте, има много ситуации, в които изобщо не е необходимо да изпитвате угризения и да се извинявате.

1.  Не сте длъжни да се извинявате на този, който не ви обича

Напротив, радвайте се, че сте способни на любов. В света има толкова много хора, които се страхуват да обичат, че се отказват напълно от този шанс. Няма значение кого обичате и дали ви отговоря с взаимност. Важното е, че умеете да обичате.

2. Не сте длъжни да се извинявате за отказите си. Никога!

Уважението на личните граници е израз на самоуважение. Ако зад отказа ви стои решителност или принципи, уважавайте ги. Умението да казва с достойнство „не” е отличителна черта на истинския лидер.

3. Никога не се извинявайте, че сте верни на мечтите си

Животът, изживян със съжаление е празен. Никога не се извинявайте, че имате мечти, към които се стремите и те ви карат да се чувствате живи.

4. Не сте длъжни да се извинявате, че отделяте време за себе си

Никога няма да станете успешни и щастливи, ако не мислите и за себе си. Не пренебрегвайте своите нужди и потребности и отделяйте време за това, което ви прави щастливи или пък ви кара да се почувствате добре.

5. Не бива да се извинявате за собствените си приоритети

Никога и на никого не позволявайте да ви накара да се чувствате виновни за това, как подреждате личните си приоритети. Ако нещо е важно за вас, значи то наистина е важно. Хората, които ви ценят, винаги ще уважават вашия избор.

6.    Не сте длъжни да се извинявате за приключването на мъчителни отношения

Не съжалявайте и не показвайте съжаление, че се разделяте с хора, които са ви причинили дискомфорт или болка. Ако осъзнавате, че отношенията с някого са станали сложни, мъчителни и това ви пречи, правите огромна крачка напред.

7.    Никога не се извинявайте за своите несъвършенства

 Несъвършенствата, недостатъците също са част от уникалността на всяка човешка личност. Приемайте ги с любов. (продължава на следващата страница)


Четете още:

🔴 Митко Тошев един българин в Канада

🔴 ОБЛИКЪT НА ТРАКИЙСКИТЕ ЖЕНИ

🔴 Ама бомбите не били от бежанци… Европа ще даде много кръв, докато се осъзнае от белята на Меркел





Източник: Мениджър





Коментари

горе