Ангелкова пред CNN: Имаме море, планини, природа...



Български министър сeдна на горещия стол в ежедневното предаване за икономика и политика на СNN "Quest Means Business". Министърът на туризма Николина Ангелкова, която е на посещение в САЩ, получила покана за участие в едно от най-рейтинговите предавания на глобалната медия.

В интервюто, което вече бе излъчено по CNN, българският министър отговаря на въпроси, свързани с предимствата на България като туристическа дестинация и отражението на глобалната сигурност и имигрантската вълна върху сектора у нас. Тя говори свободно на английски език и убеждава зрителите, че страната ни е сигурна дестинация, която си заслужава да бъде посетена, предава агенция "Фокус".

"Ние искаме да продаваме дестинация България като място, което има всичко – море, планини, богатство от природни ресурси, впечатляващо културно и историческо наследство. Трети сме в Европа, след Италия и Гърция, по брой на откритите артефакти – над 40 000. А и българите сме изключително гостоприемни", отбелязва тя по време на интервюто.

Куест не пропусна да насочи вниманието на зрителя и към специалния подарък, който получи от българския министър – ръчно изработена дърворезба с хлопатар. Медният звънец беше поставен на почетно място в библиотеката в прочутото му нюйоркско студио.

"Quest Means Business" е едно от най-рейтинговите ежедневни предавания на CNN за актуалното в световната политика и икономика. Събеседници на обявения за един от 7-те топ журналисти в света, Ричард Куест, са били, както главни изпълнителни директори на световни корпорации като Джефри Каценберг DreamWorks и бившият изпълнителен директор на Ford Алън Мълали, така и водещи политически фигури, сред които британският премиер Дейвид Камерън, изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард и бившият председател на Европейския съюз Жозе-Мануел Барозо и др.


Четете още:

🔴 Лекарят не е едноличен търговец, болният човек не е талон или пръстов отпечатък

🔴 Априлското въстание не е погром, а триумф

🔴 Владо Стоянов – кошмарът на Роналдо





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе