80-ГОДИШНАТА СВЕТЛАНА ГАЗИЛОВА ИЗДАДЕ СВОЯТА ПЪРВА СТИХОСБИРКА – Pirin Press



12957641_1094062877318846_429911306333079023_o80-годишната Светлана споделя, че децата и внуците са истинска гордост за нея. Отгледала ги е сред любов, в едно добро и сплотено семейство. Както обича собствените си деца, казва тя, така обича и братята и сестрите на съпруга си, които са общо 7 деца. Останали рано без майка, тя ги взима под опеката си от с. Скребатно, Гоце Делчев, където са родени.  Не крие, че я натъжава лицемерието на хората, апатията и завистта. От детските години има мил спомен, когато на воля е играела с децата, танцувала и пяла, въпреки трудните години по време на Втората световна война и налагането да се крият от германците.

Дъшеря й Здравка Газилова завършва Математическа гимназия и ВМЕИ-София. Във Ванкувър е активна организаторка на мероприятия за българската общност там. Има две деца, а с пристигането си в Канада успешно създава фирма за тийм билдинг.

Майка й Светлана е известна сред населението на Разлог като сърдечна, всеотдайна и трудолюбива жена. Сред стихотворенията има и представящи любовта към Бога, писани предимно от Здравка. Поради факта, че в момента е в Канада, презентацията на стихосбирката бе представена само от майката Светлана в Дневния център за стари хора в Разлог, където заинтересованите ще могат да си закупят книжката. „Аз бях на 55 години, когато започнах да пиша стихове, дъщеря ми Здравка сега е на тази възраст. Вероятно има първопричина точно сега да се заемем с издаването на стихосбирката и това е явно случайност на съдбата“-каза Светлана на представянето.


Четете още:

🔴 Уред в мазето прави от 3 литра вода ток за цяла къща

🔴 Магията на Родопите – част първа

🔴 Наш фолклорен ансамбъл с Гран При от фест в Чехия





Източник:





Коментари

горе