Гранична полиция спряла над 10 хиляди мигранти да влязат у нас



Над 10 хиляди нелегални мигранти не са допуснати от Гранична полиция да влязат в България през първите три месеца на 2016 година. Това съобщи в интервю за "Хоризонт" директорът на службата главен комисар Антонио Ангелов.

1336 са нелегалните мигранти, които Гранична полиция е заловила при опитите им да влязат нелегално у нас за първите три месеца на годината. Според главен комисар Антонио Ангелов тази цифра е по-малка в сравнение с броя на хората, които са заловени за същия период на миналата година.

На турска територия сме забелязали 10 111 души, които не са допуснати да влязат на наша територия именно от нашите действия по самата гранична бразда. Това са хора, които, забелязвайки граничните патрули, се отказват да преминат на територията на България.

Продължават и опитите на част от бежанците, които са регистрирани у нас, да продължат пътя си към страните от Западна Европа, допълват от Главната дирекция. В момента няма данни мигрантите от Гърция в района на Идомени да имат намерение да влязат на българска територия след последните събития на македонската граница:

Гръцките колеги успяват да не допуснат потока да се насочи към българските граници. Все пак ние наблюдаваме внимателно какво се случва на съседната територия, на Република Гърция.

За първите месеци на тази година няма нито един случай на опит от страна на бежанци да влязат у нас по море, коментира още директорът на Гранична полиция.


Четете още:

🔴 3000 лева заплата за лекар в Казанлък

🔴 Потопената църква "Св. Иван Рилски"

🔴 Европейската комисия: България е готова за Шенген





Източник: Всекиден





Коментари

горе