Панорамна площадка - "Орлово око"



От площадката се открива спиращ дъха изглед към красотите на Родопите и безкрайните хоризонти. До нея се стига с водач по атрактивния маршрут за връх Свети Илия или със самостоятелен преход. На входа на Ягодинската пещера можете да наемете високопроходим джип, който да ви качи до въпросното място, като по пътя ще преминете през черни пътища, които не могат да се преодолеят с друго превозно средство. Изкачването трае близо 1 час, като през това време преодолявате повече от 670 метра денивелация, за да се озовете накрая на 1530 метра над морското равнище. По пътя си ще срещнете самотни овчари с техните стада, красиви природни образувания, кътове за почивка, за да стигнете накрая до така желаната кулминация. Наемането на джип излиза между 50 и 70 лева в двете посоки, в зависимост от броя на хората.

Панорамна площадка – “Орлово око” – Защо се нарича така ?

Наречена е Орлово око, защото погледът може да стигне до далечни земи и безкрайни хоризонти. Панорамата, която се разкрива пред туристите е повече от впечатляваща, тъй като оттам може да се види част от Буйновското ждрело, Чала, Пирин, Рила и планините в Гърция.

Защитена ли е панорамната площадка ?

Мощната конструкция е приспособена да издържа до три тона товар, а безопасността на посетителите е напълно гарантирана. Площадката като нова дестинация бе открита през месец май 2009 година от Туристическо дружество „Родопея” – с. Ягодина, а средствата за нейното изграждане са събрани от входните такси за близката Ягодинска пещера.

 Полезна информация на тел: 0897545507


Четете още:

🔴 И в България отглеждаме суперхрани - ето две от най-полезните

🔴 10-те най-окаяни български мечти

🔴 Скандално разкритие! Давали пари на роми, за да носят бурки в Пловдив





Източник: почивки в Родопите





Коментари

горе