Жена споделя как промяната на гардероба е променила живота й



"Мамо, не се чувствам красива тук"

Това бяха думите, които 12-годишната ми дъщеря ми прошепна, когато влязохме в големия мол в Чикаго. Живеем в малко градче и моловете не са нещо, което виждаме твърде често, затова винаги се вълнуваме, когато отиваме на пазар в големия град.

Но думите й ме пронизаха. И аз не се чувствах красива там. Бях обградена от съвършенство - стилни манекени, стилни купувачи, стилни продавачи, стилно обзавеждане. И аз не чувствах, че се вписвам. Чувствах се дебела и старомодна - далеч от стилна.

Като жена винаги съм се стремила към някакъв вид "идеал" за красота. За съжаление, твърде често съм се опитвала да го намеря извън самата себе си. За мен беше разочароващо да се обличам по начин, по който модния свят ми казва или да копирам други, които изглеждат изумително. Не изглежда, че трябва да се чувствам така, нали? Защото модата "знае" какво трябва... И ако се обличам като модерната ми приятелка и аз ще съм модерна, нали?

Грешно.

Не всичко модерно ми стои зле, но много стилове и цветове просто не са за мен. Нямах идея какво правя грешно. Всячески се опитвах да се обличам като останалите майки, които смятах за наистина стилни, но през повечето време се чувствах прекалено тромава за този вид облекло.

Тогава, през 2012 година се появи нещо, което напълно промени начина ми на мислене относно дрехите и облеклото ми. Забелязах, че няколко майки разговарят за блог, който им помагал да се обличат по такъв начин, че да изразяват себе си най-добре. Замислих се върху това. Влязох в блога и това, което открих не само промени гардероба ми, но и живота ми като цяло. Разбрах, че всяка дреха има енергия, както и самите ние. Затова трябва да координираме дрехите си спрямо енергията, която носим. Освен това, за да се чувстваме добре от избора си на облекло за деня, трябва в гардероба ни да присъстват единствено дрехи, които харесваме и които сме сигурни, че ни стоят добре. Ето какво още научих, след като се замислих колко неправилно съм постъпвала досега, като съм се сравнявала с останалите жени и съм се опитвала да ги копирам:

1. Спестих пари


Вече не си купувам дрехи, които не са за мен. Не мога да ви опиша колко пъти съм си купувала облекло, само за да се почувствам ужасно в него, щом го облека за първи път. В крайна сметка раздавах тези дрехи, защото изпитвах вина, че съм похарчила толкова много пари за неща, които никога не нося. Вече съм по-склонна да казвам "НЕ" на нещата, които знам, че не ми трябват. Това ми спести доста пари за последните 3 години.

2. Спестих време


Вече знам кое ми стои добре и кое не, затова когато съм в магазина, не си губя времето да се колебая, а лесно преминавам от една дреха на друга и игнорирам онези от тях, които знам, че няма да ми свършат никаква работа. Времето, което прекарвам в пробната, е време, отделено единствено за това да видя дали дрехата е моя размер. Вече знам каква енергия нося и каква енергия искам да въплътя в дрехите си.

Освен това, вече не ми отнема толкова време да се приготвя сутрин. Преди изпробвах по 5-6 тоалета, преди да избера подходящия за работа или за където и да било. Освен, че се приготвях бавно, оставях доста голяма неразбория след себе си която се налагаше да оправям след работа, защото всяка сутрин закъснявах. Сега гардеробът ми се състои единствено от дрехи, които обожавам и в които се чувствам добре, затова обикновено съм щастлива от избора за облекло, който правя сутрин. Другият плюс е, че дрехите ми се координират по начин, по който никога досега са го правили. Това също ми спестява доста време сутрин.

3. Чувствам се по-уверена


Понякога се учудвам как правилната дреха може да повдигне самочувствието ми. Носенето на дрехи, които отговарят на моята енергия ми помага да се чувствам добре, въпреки че теглото ми не е точно такова, каквото ми се иска да е.

4. Доверявам се на себе си


Истината е, че докато бях в колежа се обличах по начин, по който се чувствах истински добре и не се съобразявах с модата и с това какво другите носят. По-късно обаче, когато се ожених и родих децата си, хората непрестанно ме питаха защо се обличам така. Постепенно спрях да се обличам по начина, по който обичам и започнах да се съревновавам с останалите майки.

В момента съм щастлива, защото ЗНАМ какво искам да облека и се чувствам добре в дрехите, които избирам. Пожелавам на всеки от вас да открие енергията, която носи и да ПОЗВОЛИ на себе си да бъде такъв, какъвто наистина е."


Четете още:

🔴 Внимание! Подлъгват ни със сертификати "Коректна фирма"!

🔴 Храни борят стрес

🔴 Прекалено много имигранти има във Великобритания





Източник: Фрамар





Коментари

горе