Поли Генова на крачка от победата в Евровизия 2016



Броени дни остават до седмицата на Евровизия – двата полуфинала тази година ще са на 10 и 12 май, а големият победител ще бъде излъчен в събота, 14 май в шведската столица Стокхолм. Бърз преглед на световните букмейкърски залози по повод песенния фестивал показва завидна предна позиция на родната песен, представена (след кратко отсъствие на България във фестивала) от Поли Генова – „If life was a crime“. Тя е под №4 сред песните, които могат да детронират от първото място (засега) руснака Сергей Лазарев с „You are the only one“. Нашата музикална визитка на голямата сцена на Евровизия 2016 към 29 април е със завидни коефициенти. Убедете се сами:

Евровизия, Поли Генова
Композитори и музикални продуценти на песента на Поли Генова са Борислав Миланов, както и шведите Sebastian Arman и Joacim Bo Persson. Те са част от Symphonics & REDFLY, доказана марка в света на поп музиката. Symphonics & REDFLY имат съвместни проекти с международни звезди като Дженифър Лопес, Шакира, Кели Кларксън и Бритни Спиърс. Поли Генова е съавтор на текста на песента.

Евровизия, Поли Генова

Водещи на Евровизия 2016 ще бъдат миналогодишният победител Монс Зелмерльов и Петра Меде

Евровизия, Поли ГеноваС „туптящ“ ритъм и класически евровизионен безсмислен текст ( „Гръм и мълния, става все по-вълнуващо“) не е чудно, че песента на Русия „You Are The Only One“ е безапелационният лидер за първото място на 61-то издание на Евровизия. Очакванията са, че и тази година организаторите няма допуснат технологични атаки срещу системата за отчитане на телефонните обаждания, каквато защита беше въведена през май 2015 г. Спомняте си, във Виена по време на финалното отчитане беше направен опит да се дискредитира завършилата под №2 песен на Полина Гагарина „A Million Voices“ и всичко това беше в отговор на репресивните гей закони в Русия.

 

Евровизия, Поли Генова

По всичко личи, чи Франция си е научила урока от миналата година, когато мрачната военна балада „N’oubliez Pas“ завърши трета отзад напред в класирането с едва четири събрани точки. Тази година, букмейкърите отреждат втора позиция, благодарение на приятната радиофонична композиция J’ai Cherche в изпълнение на младока Amir.

 

 

Евровизия, Поли ГеноваВъпреки обещанията, че Австралия няма да участва никога повече в Евровизия, след като през 2015-та песента на островната държава-континент не стана №1, то и тази година участието на представители от земята на кенгурата и аборигените е факт! Сингълът „Звукът на тишината“ е под №3 в букмейкърските класации.

 

 

Евровизия, Поли Генова„If Love Was A Crime“ (Ако любовта е престъпление) е песен за хората, които се осмеляват да се обичат и са готови да се борят за своите чувства, независимо от обстоятелствата и общественото мнение. Дано припевът, който е единствената част на български език в изпълнението – „Дай ми любовта“ донесе на Поли Генова така мечтаното за нея, а и за цяла България първо място на Евровизия 2016!

 

 

Евровизия, Поли ГеноваВеднага след България е страната-домакин Швеция – пето място, според букмейкърите с „If I Were Sorry“ на младежа Франс. Тази година певци и групи от 42 страни ще излязат на голямата сцена в „Глобен Арена“ в Стокхолм, за да изпълнят по най-атрактивния начин песните си пред повече от 200 милионна души пред малките екрани по целия свят.


Четете още:

🔴 Разбитите руски самолети и атентатите в Турция докараха 5 милиона чужденци у нас

🔴 Феновете на "Вила" милеят за Стилиян Петров

🔴 Пътешествие с най-мощния парен локомотив в Европа





Източник: delo.bg





Коментари

горе