Родопско момче стана хокейна звезда, игра с най-добрите в Европа



16-годишният Красимир Митев от рудоземското село Чепинци беше част от тима на НСА „Васил Левски“, който грабна първото място във II дивизия на Европейско клубно първенство на шампионите по хокей на трева, което се проведе в Словакия. След трите победи българите спечелихаучастие и в I дивизия на Challenge турнирите догодина.

Това е най-доброто представяне на България в клубните първенства по хокей на трева в Европа, а успехът на родопското момче е определен като „наистина сериозен“ от треньора Хайри Чаушев.

„До този момент никой друг играч на Спортен клуб по хокей на трева „Чепинци” не е участвал на толкова високо клубно ниво. Той определено е много добър играч!” – заявява пред „Рудозем днес“ треньорът на чепинския хокеен тим Хайри Чаушев.

Според младата кохейна звезда победата е била трудна, а съперниците на изключително високо ниво. 16 годишният Красимир вече е получил покана да играе в отбора на „НСА“, а хокеят е професионалната му спортна мечта.

16 годишният Красимир, който е учил в Чепинци, а към момента е гимназист в специалността „Двигатели с вътрешно горене” в ПГТТ „Христо Ботев” - Смолян, защото другата му страст са двигателите.


Четете още:

🔴 Крепост Момина кула - Буково

🔴 "Южен поток България" дава заплати по над 4700 лева

🔴 Британски вестник гърми: Пророчицата Ванга предрича, че хората ще живеят в градове под водата





Източник: bgvesti





Коментари

горе