Момче от Търговище спечели първо място на европейски песенен конкурс



Момче от Търговище спечели първо място на европейски песенен конкурс

Първа награда на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев” – Добрич спечели възпитаникът на Школата по естрадно пеене към Младежки дом – Търговище Иван Гайдаров. Младият изпълнител завоюва първото място е най-многобройната втора възрастова група, където изпревари със своите качества и талант 28 изпълнители на възраст от 16 до 19 години. Възпитаникът на Кремена Кряколова изпълни „Почти забравена любов" на Васил Найденов и „My baby you” на Марк Антъни, с което плени публиката и журито на конкурса.

„Сарандев” е много силен конкурс с традиции, с предварителен кастинг и международна конкуренция. През тази година в него участват 65 младежи, разделени в три възрастови групи, от Гърция, Молдова, Казахстан, Грузия и България. Международното жури, с председател Хайгашод Агасян, включва още преподаватели и директори на конкурси от Литва, Гърция, Молдова и Казахстан.

Наградата му е единствена, няма дублиране на първото място. Много съм доволна от представянето на Иван Гайдаров на този престижен музикален конкурс, горди сме с него”, сподели Кремена Кряколова, ръководител на Школата за естрадно пеене към Младежки дом – Търговище. Тя добави още, че организацията на конкурса е била на много високо ниво, също и озвучаването по време на конкурсната програма.


Четете още:

🔴 Българите в Атланта събират пари за своя църква

🔴 Рибари от Сливен – първи в Европа

🔴 Тайнствени гробници спасяват от смърт





Източник: Кмета





Коментари

горе