Колко струват сълзите за Кристиян



Историята на Кристиян, абитуриента, останал без кола за бала, предизвика много спорове и дискусии, а и немалко сълзи. България плаче за бедните си деца, но като че ли често си позволява лукса да забравя, че такива са не едно и две нейни момичета и момчета. И докато едни си дават сметка, че абитуриентският бал буквално “разплаква” портфейлите на много майки и бащи за месеци напред, други пък се нахвърлиха върху жената, която не само закара Кристиян до бала, но и сподели емоциите си във фейсбук. Нападнаха я, направо я притиснаха до стената, че се наложи сама да се извинява.

Но има ли за какво да го прави? Трябваше ли Весна да разкаже историята на едно българско момче, или трябваше да я скрие някъде дълбоко, та да не “нарани” един или друг от абитуриентите в “първа класа”?

Весна, не съжалявай, че разказа на цяла България за Кристиян. По-добре е хората да знаят неговата история, защото така по-добре ще знаят и ще разбират в какъв свят живеят. Днес може и да има сълзи за Кристиян, но утре той ще е по-силен от подкрепата, която сега е получил. Не само от непознати хора, но и от своите учители и съученици.


Четете още:

🔴 Абитуриентът, който разплака България - с безработна майка и починал баща

🔴 Зарязаният от класа си абитуриент стана герой

🔴 Пиронкова се справи с Ларсон и е в трети кръг на Ролан Гарос





Източник: 24 часа





Коментари

горе