Как да спра да ям преди лягане?



Късното вечерно хранене може да съсипе стомаха ви плюс да добави излишни килограми. 

Яденето на тежка храна точно преди лягане е лоша идея, тъй като тя може да попречи на съня или да предизвика кошмари. Емоционалното хранене, което произтича от депресия, стрес и самота е една от основните причини хората да консумират калории преди лягане. Гледането на телевизия може също така да предизвика глад късно вечер. Но има начини да се спре това поведение. Вижте ги!

– Заместете лошата храна с добра. Вместо да ядете боклуци преди лягане, опитайте с храни, които не добавят допълнителни калории – моркови, целина, обезмаслено кисело мляко и пълнозърнести бисквитки без захар.

– Спрете яденето най-малко 30 минути или повече преди лягане. Опитайте се да не си лягате с пълен стомах, но не и гладен или жаден.

– Избягвайте гледането на телевизия до късно през нощта. Това е основната причина да се яде преди лягане. Вечерните телевизионни реклами постоянно демонстрират бързо хранене, което изпраща съобщения до мозъка да иска ядене. Това е основната цел на реклами за храни – да манипулират  апетита ви.

– Избягвайте да купувате закуски за угояване – шоколад, сладолед, бисквити, сладкиши, соленки и газирани напитки. Когато ги имате в къщи е трудно да им се устои. Вместо това купувайте повече плодове и зеленчуци и ги яжте, когато желанието за хранене надделее. По-добре една ябълка, киви или банан, отколкото каквито и да е тестени мазни изделия, както и преработени боклуци, като салам, наденица и др.п.

– Изпийте чаша вода преди лягане. Понякога не сте много гладни, но мислите, че сте, защото не пиете достатъчно вода през целия ден. Изработете си навик да пиете чаша вода всеки път, когато искате да вземете закуски от кухнята. Най-здравословното хранене е 5-6 пъти на ден с малко количество храна, с което сте доставили на организма си всички необходими за деня калории, витамини и минерали.


Четете още:

🔴 Отсечете сами монета като древните хора в Археологическия музей

🔴 Дивна е абитуриентка: Ето я младата и талантлива красавица (СНИМКИ)

🔴 5-те стъпки към позитивния живот





Източник: po-krasivi





Коментари

горе