10 неща, които мъжете и жените правят различно



Попитайте жена за посоката, а след това и мъж. При втория случай ще получите много по-бърз отговор

Иван, Георги и Петър са на вечеря в ресторант. Когато накрая сметката пристигне, всеки един от тях ще хвърли по 30 лева на масата, макар че цялата сметка е 83 лева. Никой от тях няма да посегне да вземе своята част от рестото.

Мария, Еми и Светла са на вечеря в ресторант. Когато сметката пристигне, всяка една от тях ще извади по един телефон от чантата си и ще включи калкулатора.

Макар и просто шега, тази картина е съвсем реална и е малка част от различията, които съществуват между слабия и силния пол. Доказано е, че съществуват както физически, така и поведенчески разминавания.
На пример структурата на женския скелет не е същата като тази на мъжкия. Жената има по-малка глава, по-малки крака, по-широко лице, по-малко издадена брадичка и по-дълъг нос. Жените изгубват зъбите си по-рано от мъжете.
Кръвта им съдържа повече вода. Вдишват по-малък брой пъти в минута от мъжете. Средно 7 за слабия пол и 10 – за силния.
Ако физическите признаци не са ви достатъчни, за да признаете колко са различни, то вижте някои поведенчески навици на двата пола, които го доказват.

1. Седене
Дамите събират колене, държат бедрата си успоредно или поставят крак върху крак. Мъжете пък седят с раздалечени колене и често поставят глезена на единия си крак върху другия. Те седят по-приведени или изцяло облегнати. При слабия пол позицията на гърба е в повечето случаи изправена и грациозна.

2. Прозяване
Доказано е, че при прозявка реакциите на двата пола са различни. Повечето мъже поставят юмрук пред устата си, а жените – отворена ръка.

3. Справяне с проблемите
Ако жената има проблем и не се чувства добре, за това ще разберат майка й, поне няколко нейни приятелки и още двама-трима познати. И то в най-добрия случай. Слабият пол обича да споделя и да усеща съпричастност.
Не същото е с противоположния пол. Рядко можете да видите мъж да споделя най-съкровените си емоции даже с много близък приятел. Мъжете предпочитат да са сами в преживяванията си.

4. Възприемане на намеци
Могат да се напишат хиляди томове книги, пълни с истории на жени, недоумяващи защо мъжете им не реагират на намеци. Когато мъжът ви попита нещо, той очаква да му отговорите точно, ясно и конкретно. За него съществуват възможностите „да” и „не”. Той не допуска, че вие вече сте си сътворили предварително цял сюжет и му отговаряте с „не”, само защото го пробвате и очаквате той да се сети, че всъщност трябва да каже „да”.

Ето един пример. Мъжът пита: „Харесва ли ти обстановката тук, искаш ли останем?”, а тя нацупено отговаря с „да”. Следва минута мълчание, в което жената вече е обидена, че мъжът не се е сетил сам, че това не е по-вкуса й и не е предложил да си тръгнат. След още две тя е вече бясна. След третата се разразява скандал. На четвъртата мъжът вече се чуди: „Какво съм направил? Попитах я дали й харесва. Тя ми отговори с да. Тогава къде е проблемът?”

Обратно на тях, жените забелязват и най-малките детайли и търсят къде е уловката във всичко, преди да дадат отговор.

5. Мъжете са логични, жените – интуитивни
Мъжете мислят по-логично, а жените – емоционално.
Доминантата на лявото полукълбо е причината, поради която мъжете са по-логични. То е свързано с организираността, точността и аналитичното мислене. Жените от своя страна използват дясното полукълбо, което е център на чувствата. То е интуитивно и спонтанно. Тук се крие разковничето за прочутото женско шесто чувство.
В същото време женският мозък – макар емоционален, е по-комбинативен от мъжкия. Обикновено слабият пол умее да се справя с пет задачи наведнъж, докато силният е съсредоточен само над една. Ето защо е твърде вероятно, ако заговорите мъж, докато се бръсне, той да се пореже.

6. Събличането
Мъжете обикновено сграбчват блузата си зад врата и я изтеглят през главата. Дамите правят точно обратното. Кръстосват ръце пред себе си. Обгръщайки се, хващат дрехата за долния край и я изтеглят много внимателно нагоре.

7. Разграничаване на ляво и дясно
Пробвайте да попитате жена за посоката, а след това и мъж. Ще забележите, че при втория случай получавате по-бърз отговор. Така е, защото мъжете никога не бъркат лява и дясна страна. Питайки жена, е почти сигурно, че светкавичен отговор няма да последва.
Именно затова по цял свят мъжете се ядосват на жените, когато ги упътват при шофиране и казват: „А след това надясно", сочейки наляво.

8. Памет

Да, не е просто шега, че жената ще запомни всяко едно нещо, което сте й казали преди 10 години и ще ви го натяква при всеки удобен момент. За щастие силната памет на слабия пол служи и за полезни неща.
Често се случва мъжете да обвиняват половинките си, че помнят ненужни детайли и обръщат прекалено много внимание на всяка дреболия. Не са на същото мнение обаче, когато питат къде е ризата им или пък някой важен документ. В такъв момент жената е тази, която като фея-магьосница открива и помни всичко.
За разлика от тях, мъжете помнят само това, което е наистина много важно. Неслучайно са измислени вицовете за съпрузите, които не помнят дори годишнината от сватбата си. Не казвам, че това събитие не е важно. Напротив. Само си представете щом един мъж е в състояние да забрави такова нещо, какво друго можете да очаквате от него.

9. Шофиране
Откакто изобщо са измислени автомобилите, съществува спор представителите на кой пол са по-добри шофьори. Факт е, че ще ви е трудно да намерите мъж, който да каже, че жените са добри зад волана. Дамите пък отстояват своето. А какво сочи статистиката?
Броят на катастрофите, предизвикани от мъже и жени е почти еднакъв. Мъжете обаче са тези, които правят по-тежки произшествия, в които колите са почти смачкани и неузнаваеми. Това се дължи на факта, че те са по-агресивни не само на пътя, но и в живота.
Жените са по-търпеливи на пътя, но затова пък преценката им не е толкова точна. Ето защо по-често огъват или драскат бронята на колата.

10. Подаване на ръката при поздрав
При поздрав мъжете разтварят широко длани напред, а жените по-често просягат опакото на дланта, сякаш показват маникюра си или подават ръката за целувка.


Четете още:

🔴 29 май 1989-а да се помни. Турското робство - не

🔴 Съветите на Ванга за добро здраве

🔴 Гергана Ронер - креативна личност в Швейцария





Източник: 24 часа





Коментари

горе