57 години в играта (снимки)



С №13 централният нападател Борисов пробива вратата и с двата крака

“Хората обядват, аз си ползвам обедната почивка за спорт”, казвал е неведнъж премиерът Бойко Борисов, който на 13 юни навършва 57 г. И това е истина. Той по цял ден не яде - кара само на кафе с мед и вода. Евентуално може да поиска да му нарежат някоя ябълка.

А на обяд (и не само тогава) спортува.

Излишно е да се уточнява на каква позиция е на терена -

завършен централен

нападател е и в

живота, и във

футбола

Може да вкарва и с десния, и с левия крак. Тежко му не само на вратаря, но и на всеки, който му препречи траекторията, докато се е упътил към целта. Срещата с поразяващата 13-ка (с такъв номер рига винаги Борисов), ако си му противник, е наистина фатална.

Няма сезон и няма противник, който да откаже Бойко Борисов от това да е в играта, и то като номер 1. И през ум не му минава, че друг може да е първи. СНИМКА: 24 часа

В първия си премиерски мандат той бе картотекиран като футболист на ФК “Витоша” (Бистрица) и изтегли тима от Югозападната “В” аматьорска в “Б” професионална футболна група. През 2011 г. Борисов води в допитване за футболист на годината на Дарик радио. И макар че първоначално възнамеряваше да си вземе наградата, ако я спечели, понеже във футбола (а и не само) никой не се признава за по-слаб от друг, впоследствие не го направи. Заяви, че приема първото си място в анкетата като протест на феновете срещу българския футбол.

През 2012 г. “Витоша” (Бистрица) печели купата, като във финалния мач Борисов се отчете с асистенция за победния гол. Борисов дебютира в професионалния футбол в мач срещу “Раковски”, завършил 0 - 0, и така

остава в историята

като най-възрастния

футболист, играл в

"А" или "Б" група

на българското футболно първенство. Тогава беше на 54 години.

На тенис кортовете в Банкя СНИМКА: 24 часа

В момента премиерът вече не е картотекиран, а тимът е там, откъдето Борисов го изведе - във “В” аматьорска.

Тенисът е другата страст на премиера Борисов. Не по-малък от този на футболния терен е и неговият устрем на корта. Никой не си спомня Бойко Борисов да е участвал в турнир и да не е спечелил купата.

В дома си, както показа тези дни покрай внучето си, има щанга. Но също - лост за набиране и дъмбели. Натоварвал се с тях дори когато за първи път му беше опериран менискусът. Тогава престоя седмици наред с обездвижен крак преди първия си премиерски мандат. Това, че след всяка следваща операция му забраняват да рита и да играе тенис, не го спира.

145 кила вдига

Борисов от лежанка

Един от хилядите моменти на триумф СНИМКА: 24 часа

Веднъж, докато Сергей Станишев бе премиер, а той - столичен кмет, бил толкова ядосан на министър-председателя, че вдигнал впечатляващите килограми и докато ги държал във въздуха, реторично попитал: “А Станишев така може ли?”

За Борисов няма терен, на който да не се състезава. Обича да побеждава и вкъщи -

всяка вечер прави

по една партия шах

и който му падне, все го бие.

Излизал е и като Путин - гол до кръста и с едър улов - преди 2 г. показа, че е хванал два бая големи шарана.

С поредната купа от тенис турнир СНИМКА: 24 часа

Катери планини. Обича да ходи по всяко време (включително метеорологично) сред природата. А който го придружава, едва му следва темпото.

Да не забравяме, че от 1978 г. е активен състезател по карате и има

черен пояс 7-и дан

При всичко това не е чудно, че Берлускони му мери гърба с педи. А осемкратният носител на титлата “Мистър Олимпия” Рони Колман, който през 2010 г. дойде у нас за откриването на зала за културизъм, се появи облечен в тениска с лика на Бойко Борисов.

С големия тенисист Борис Бекер СНИМКА: 24 часа

Двамата с премиера имат и друго общо освен мускулите - Колман е служител на федералната полиция на САЩ. А миналата година бившият френски президент Никола Саркози с респект каза на Борисов: “Ти нямаш загуби, ти имаш само победи.”

Един от редките моменти, в които е повален на терена, но паднал е и противникът. СНИМКА: 24 часа

Може да вкарва и с глава. СНИМКА: 24 часа

Изпраща към вратата неспасяем шут. СНИМКА: 24 часа

Борисов с легендарния наставник на четвъртите в света - Димитър Пенев СНИМКА: 24 часа

С най-известния българин в света - големия Христо Стоичков СНИМКА: 24 часа

С покойния Трифон Иванов - Туньо, тройката на легендарния национален тим СНИМКА: 24 часа

Бойко споделя победен миг с екзекутора на френския национален отбор - нападателя Йордан Лечков, който след това стана кмет на Сливен от ГЕРБ. СНИМКА: 24 часа

Борисов не се дава не само на терена на политиката - премиерът е готов да измери мускули с всеки професионален атлет. СНИМКА: 24 часа

През 2010 г. световният шампион по културизъм Рони Колман дойде на откриването на зала в София облечен в тениска с лика на премиера Бойко Борисов. СНИМКА: 24 часа

Носителят на черен колан Бойко Борисов в стихията си. СНИМКА: 24 часа

Носителят на черен колан Бойко Борисов нанася гери (ритник) на всеки противник и на татамито. СНИМКА: 24 часа

Борисов търси победата във всеки спорт - тук като баскетболист се готви за поредния кош. СНИМКА: 24 часа

 


Четете още:

🔴 Ина Ананиева: Програмата ни е натоварена, но ще се подготвим по най-добрия начин за Рио

🔴 Българи? О, те са крадливи източноевропейци!

🔴 Най-модерната кардио клиника в Европа ще бъде във Варна





Източник: 24 часа





Коментари

горе