До майките на момчета. Разказ на една майка с трима сина.




До майките на момчета. Разказ на една майка с трима сина.

Аз съм майка на три момчета. Нямам дъщери. Само три прекрасни момчета. И често чувам следните коментари:

Няма ли да пробваш за момиче?

Три момчета…уау…трябва да си уморена.

Три момчета.(Лек кикот.) Човече, направо те съжалявам.

Или подобни ужасни реплики като тези:

Синът е твой син докато го дадеш на съпругата му. Дъщерята е твоя дъщеря до края на живота ти.

Харесва ми да съм майка на момчета и знам, че хората няма да се опитат да ме разберат, затова тези реплики не ме притесняват. (Разбира се, може би само последната … защото кой би искал непрекъснато да мисли, че децата му ще го напуснат и никога няма да се върнат? Каква ужасна мисъл! ) Тези забележки определено не са окуражаващи.

Наскоро, обаче, чух коментар за моите момчета, който се завъртя в главата ми и се просмука в сърцето ми. Това ме накара да се чувствам благословена, като майка на трима сина. Аз и моето семейство закусвахме в центъра за възрастни хора , в който е моята баба. Цареше нормален семеен хаос. Аз и съпругът ми помагахме на децата пред бюфета. („Не, не можете да натрупате толкова понички в чинията си.“) Тичахме нагоре – надолу и пълнехме чиниите. Почиствахме разлетия портокалов сок. Тогава нашият хаос беше прекъснат.

Една от възрастните жени от центъра се приближи и ми каза „ Имате прекрасни момчета.“ Тя се поколеба, сякаш искаше да каже още нещо и най-накрая добави: „ Аз също имам трима сина и много ги обичам. Те се грижат прекрасно за мен.“ Каза го с такава радост и гордост и продължи да ми разказва за своите синове и за това, как те се грижат за нея.  Мъдростта на нейните около 90 години и страстта в гласа й докато говореше за своите синове докосна моите емоции. Тя приключи разговора ни,  като твърдо заяви: „ Те се грижат по-добре за мен, отколкото някоя дъщеря някога ще може. Аз съм толкова щастлива. Имам трима синове.“

Думите й бяха прекрасни и вдъхновяващи.

Ако някой ден застана на мястото на тази жена, аз също ще кажа, че моите момчета са най-прекрасните за мен.

Те вече имат силите на супергерои и ежедневно се борят с лошите, които посещават нашия дом. Те винаги ще бъда моите защитници. 

Аз съм тяхното любимо момиче и по много различни начини те ми го показват всеки ден. Винаги ще бъде прекрасно да ме посрещат в къщи трима красиви мъже, независимо на колко години съм. Това е добре за егото. С тях наоколо никога няма да ми се налага да си отварям вратата сама. Аз винаги ще бъда третирана като кралска особа.

Трябва да видите невероятните неща, които измислят, когато строят със своето Лего или как поставят своите шпионски играчки около къщата, така че да знаят какво се случва във всеки един момент. За мен това са признаци на брилянтни умове, които ще знаят, как да се грижат за своята майка.

А каква енергия само имат! Със сигурност притежават енергия, която да ги поддържа за цял живот. Аз не мога да ги изтощя, дори  когато съм кисела и взискателна. Те винаги ще имат енергията да се грижат за своята майка.

Когато дамата от дома за възрастни хора си тръгна аз извиках след нея: „Благодаря ти за прекрасните думи.“ Тя се обърна и погледите ни се срещнаха. Ние срещнахме погледите си, знаейки че само две майки на момчета могат да се разберат и да преодолеят разликите в поколенията.

Майки на момчета.... Да аз наистина съм уцелила джакпота!


Четете още:

🔴 Майка /Стоян Дринов/

🔴 Това са 50-те неща, които трябва да видите в България

🔴 Интелигентните хора си лягат късно, пушат повече и правят повече секс





Източник: ofertomat





Коментари

горе