БЕЗПЛАТНО: Зелен транспорт до Витоша за лятото



От този уикенд София отново има зелен транспорт, който да води туристите и гостите на града до Витоша. През почивните и празнични дни до края на септември сутрин и вечер, три безплатни линии ще обслужват всички, които искат пеша или с колело да разгледат природния парк на столицата, съобщи Канал 3.

Освен няколкото крайградски линии, които пешеходните туристи използват, за да стигнат до хижа "Алеко", лифта „Драгалевци" и местността „Златните мостове", вече могат да се возят и на безплатната зелена линия до Витоша. В почивните дни от стадион „Васил Левски" тръгват два сутрешни автобуса до парка.

В същите часове има осигурен транспорт и за колоездачите. Началните спирки за велосипедистите са пред Зоопарка и пред Националната спортна академия. За тях обаче няма обратен курс на превоза.

"Хубаво е, че има такъв транспорт, след като ни изгониха от градския , ще бъде добре да имаме тази възможност цяла година, да има по-подходящ за колела транспорт. Има много желаещи да карат колела в планината, поне 20-тина с колела се качваме в автобуса", коментира колоездач пред Канал 3

И колоездачи, и пешеходни туристи обаче, се оплакват, че в момента заради ремонти в София и промяна на маршрутите на целогодишните зелени линии, те по-трудно стигат до планината. Надяват се и на още нов безплатен превоз до Витоша, ако може - целогодишен.


Четете още:

🔴 Майката на Георги, убит в Борисовата градина, роди момиче

🔴 Златните ни момичета: Медалът е и за Цвети Стоянова

🔴 Вижте кой празнува имен ден днес





Източник: Всекиден





Коментари

горе