Антъни Иванов с върхово постижение в кариерата си – сребро от европейското за младежи



Великотърновският талант Антъни Иванов спечели сребърен медал на 200 метра бътерфлай на Европейското първенство по плуване за младежи и девойки в Ходмезьовашархей (Унгария).

Състезателят на „Етър 2000“ записа време от 1:57.11 минути на финала и така подобри собствените си постижения за младежи и мъже в дисциплината.

Това е седми рекорд за състезанието, първи медал за Антъни Иванов и първо отличие за България от 2007 година насам от голям шампионат.

Предишното върхово постижение на Иванов в дисциплината беше 1:57.76 минута, поставено на 18 май тази година в Лондон. Времето на възпитаника на Роза Георгиева е съвсем близо до олимпийския норматив „А“ за Рио де Жанейро, който е 1:56,97 минути. Победител в дисциплината стана Крищоф Милак (Унгария) с 1:56.77 минута.

Антъни Иванов плува и във финала на 100 метра бътерфлай, където влезе със седмо време.

В пресявките той спря хронометрите на 53.71 секунди, което му отреди седмо място от 62-ма участници. В полуфинала Иванов подобри с време 53.31 секунди рекордите за младежи и мъже, което за него бе осми и девети национален рекорд в това състезание.

Съотборничката на Антъни – Бояна Томова, завърши 23-та на 50 метра гръб, спирайки хронометрите на 30.05 секунди. Друг великотърновец – Любомир Епитропов, с време 29.75 секунди се подреди 34-ти в дисциплината 50 м бруст. На 4 х 100 метра смесена миксщафета страната ни бе представена от Бояна Томова, Любомир Епитропов, Антъни Иванов и Диана Петкова и се класира на десето място с време 4.00.30 мин. в конкуренцията на 24 щафети.


Четете още:

🔴 Уроци по родолюбие изнасят рокери от страната и чужбина във Велико Търново

🔴 Мария майстори икони, филмови герои и цветя от захарно тесто

🔴 Националите ни по ММА се завръщат с медали от световното





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе