Хиляди пяха националния химн на събора на Рожен



Хиляди пяха химна на България по време на вечерта, посветена на Родопите, на събора на Рожен.

Концертът с участието на внушителните гайдарски състави и звездите на родопската песен бе кулминацията по посещаемост и активност на публиката по време на тридневния национален събор. Хилядите аплодираха изпълнителите, сред които бяха Валя Балканска, Петър Янев, оркестрите 100 и 101 каба гайди, ансамбъл “Родопа”. Концертът им вместо предвидените три часа по програма приключи часове след това по настояване на десетките, хванали се на хора.

“Ей така ви искам обединени, както на това свещено място, за да я има България”, посочи цялата публика Валя Балканска, която просълзи стотици с изпълнението на “Излел е Дельо хайдутин”.

След концерта многохилядната публика изпя с опрени до сърцата си ръце химна на България. След него множеството се включи с изпълнения на химна на Родопите “Бяла съм, бяла, юначе”.

“Уникален концерт, невероятно изживяване”, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която присъства на родопската вечер и на следващия ден обиколи поляните на Рожен.

Общо 4400 участници, които са излезли на 4-те сцени, получили грамоти от община Смолян, която организира и покрива разходите за фолклорната част на събора.


Четете още:

🔴 "Ако спечеля, печеля за цял народ - ако загубя, губя само себе си." Васил Левски

🔴 Как бе създаден филмът „Време разделно”

🔴 Българските деца в Трабзон спечелиха 5 медала на Спортната Гимназиада





Източник: 24 часа





Коментари

горе