Адреналин и шоу с лодки в река Струма



Стотици рафтъри и каякари окупират поречието на река Струма всеки уикенд през лятото в района на Кресненското дефиле. Най-много са мераклиите да вдигнат адреналина със спускане с лодки в бързите води през отпускарския месец август.

Купонът в района от Симитли до Кресна е гарантиран. През деня се правят и много демонстративни спускания по бързеите, а вечерите са за бира и песни. Увеличават се не само нашенците, но и чужденците, които искат да усетят тръпката от опасното пътуване по едно от най-добрите естествени трасета в страната в Кресненското дефиле. За деца и възрастни рафтингът е незабравимо изживяване и много силна емоция.

Много наши фирми организират тиймбилдинг за персонала си с екстремните спускания. Мераклии не липсват, въпреки че пътуването върху буйните води на реката не е никак просто нещо. Идват дори от Бургас и Варна, за да разпуснат от ежедневието с екстремния спорт.

Пред състезателите е трасе с дължина от 13 километра, изминава се за два часа – два часа и половина. Всеки от тях подписва декларация, че е наясно с рисковете, които поема. „Водата не бива да се подценява. Заради това вземаме всички предпазни мерки”, твърдят рафтърите от клубовете, които предлагат това атрактивно преживяване за българи и чужденци.

Владимир Симеонов


Четете още:

🔴 "Велик е нашият войник" навърши 100 години

🔴 90 години история между тесните релси в Родопите

🔴 Успех за български смарт часовник





Източник: Кмета





Коментари

горе