Изпращат Котоошу с терлици, каренца и шише ракия



С плетени терлици, каренца и шише ракия ще изпрати Котоошу и семейството му към Япония бабата на бившия сумист Кина Махлянова. Нагласила този подарък, защото японците обичали ръчната изработка, разказаха съседките ѝ.

Калоян Махлянов, съпругата му Асако Андо и двете им деца Кирил и Мария си тръгват от Джулюница днес. За пръв път от много години легендарният в Страната на изгряващото слънце българин прекара доста време заедно с родителите си Цеца и Стефан Махлянови. Бил и на Черноморието, където според местните има апартамент. Хора от селото разказаха, че въпреки славата и известността той е скромен и много приятен мъж. Ходел сутрин да пие кафе в центъра на селото с джипа си. Вече не бил с кимоно и чехли, а цивилен - с дънки и риза. “Много е отслабнал, ама по този начин пък се е подмладил. Видяхме се, питах го как е. “Добре съм, дойдох малко да си почина, от няколко дена съм тук. После се запъти към джипа си и ми се стори, че накуцваше. Питах коляното ли го боли, а той се разсмя: “Не, тук има една локва.” И тръгва с колата”, разказа пред “24 часа” кметът на Джулюница Мариян Точев.

Приятели обаче не пропуснали да го зачекнат, че се отказа от българско гражданство през 2014 г. Той обаче не се смущавал и отговарял: “Аз съм си българин и джулюнчанин.” За кратката ваканция родителите не смеели да го ангажират със селската работа. “Най-много един домат от двора да откъсне”, разказвала мама Цеца. А синът пък не спирал да се хвали, че по-сладки от доматите на родителите му няма.

Гостуването в България е първо за децата на Котоошу, които истински се радвали на пойните птици и пернатите, които дядо им Стефан отглежда в двора. Двете деца не говорели български, но 4-годишният Кирил разбирал езика на татко си. Калоян Махлянов е в Япония вече 14 години. Възпитаник е на Спортното училище във Велико Търново, където завършва с профил борба. Забелязан е на турнир от японски съгледвачи и получава предложение да се състезава в сумото. Достига до ранг озеки (голям шампион), но се оттегля от състезателна дейност през 2014 г. Сега учи за треньор по сумо. Вече е в четвърти курс и му предстои да завърши след няколко месеца.


Четете още:

🔴 Вечният Валери Петров

🔴 Златните момичета смедалите на Корковадо

🔴 Страхотен дебют за Вики Томова в Големия шлем





Източник: 24 часа





Коментари

горе