ПРЕЧИСТЕТЕ БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ С ЧАЙ ОТ МАЩЕРКА И КОПРИВА



Този чай представлява един чудесен начин за пречистване и укрепване на белите дробове. Искате ли да разберете защо?

Мащерката е едно от най-типичните медицински растения за здравето на белите дробове. Тя се използва за облекчаване на кашлицата и заболяванията на дихателната система. Мащерката притежава отхрачващи и антисептични свойства, които я превръщат в чудесно средство срещу грип и настинка.

Копривата е растение, което се използва от векове за различни цели и една от тях е пречистване на кръвта и белите дробове. Тази билка съдържа много витамини и минерали, като желязо, калций, магнезий и силиций, затова е идеална за хора, страдащи от анемия и умора и дори тези, които са на легло.

Необходими продукти:

  • 1 чаена лъжица сушена мащерка
  • 1 чаена лъжица сушена коприва
  • 1 чаена лъжица мед
  • 1 чаена чаша вода

Начин на приготвяне:
Изсипете водата в подходящ съд. Оставете я на огъня, за да заври, след което я премахнете от там. Към нея добавете мащерката и копривата. Поставете капак на съда и оставете течността да се охлади за 10-15 минути. След това я прецедете и я изсипете в чаша. Консумирайте напитката непосредствено след приготвянето й. Не забравяйте да вдишате парата, която излиза от нея, тъй като тя е много успокояваща. Може да приемате по 2 чаени чаши от чая дневно.


Четете още:

🔴 Хармоники от патладжани с домати и сметанов сос със сирене и чесън

🔴 Направете си домашен лосион за суха кожа с аромат на лимон

🔴 Алис от Елена достойно представи в Щатите и родния си град





Източник: Фрамар





Коментари

горе