Рекордно голяма лютеница правят в Димитровград за празника





БЪЛГАРИЯ
Рекордно голяма лютеница правят в Димитровград за празника
септември, 2, 2016 11:12 от Божидар Събев

лютеница Димитровград

Рок-легендите „Сигнал“, „ФСБ“ и „Тангра“, фолкпевиците Славка Калчева и ДесиСлава, както и „National Geographic KIDS“ зарадваха жителите и гостите на Димитровград за 69-ата годишнина от неговото основаване. Празненствата започнаха на 27-и август, а днес 2-ри септември ще е кулминацията им. Точно преди 69 години тогавашният министър-председател на България Георги Димитров издава указа за създаването на град край жп гара „Раковски”. БКП се вслушва в „народната воля” и гръдат е кръстен на премиера, който е и партиен лидер.

Пиано-бар на открито, концерти на Славка Калчева и фолкдивата ДесиСлава вече радваха димитровградчани.
За първи път беше представен и уникалният музикален спектакъл на ансамбъл „Родопа“ на естесвения “декор” в манастира „Успение Богородично“ край село Добрич.

Лятно кино с емблематичния български филм „Опасен чар“ с Тодор Колев в главната роля зарадва малки и големи почитатели на седмото изкуство. Клубовете на хората от третата възраст и лауреати от читалищата в общината ще предложиха великолепни изпълнения от стари градски песни и на български фолклор на сцената в парк „Марица“. Пак там за първи път в града ще се сготви огромно количество лютеница в добилия вече популярност тук Голям тиган. Това беше и едно от най-атрактивните събития от богата празнична програма.

Почитателите на спорта се включиха в няколко традиционни турнира по футбол, бодибилдинг и канадска борба.
Зрелищни мото-каскади на едни от най-добрите в страната състезатели възхитиха почитателите в „Stunt show“ изявите. Няколко съпътстваха празниците на Димитровград.

Във връзка и с 70-годишнината от Бригадирското движение, градът ще покаже своя съвременен поглед чрез изкуството, изразено в изложбата „RetroPOPart“.

Най-малките се превърнаха в истински откриватели в шатрите на National Geographic KIDS с многото забавни атракциони. На туристическата атракция „Извор на нимфите и Афродита” беше представен кулинарен фестивал на хляб от лимец.
Днес ще бъде представен културният календар на Димитровград в обновената градска библиотека. Проектът за реновирането и модернизацията на сградата беше за около 900 хил. лева. Празниците завършват довечера с концерта на виртуозните рок-музиканти от супер групата „Легендите”.


Четете още:

🔴 На разходка в Малко Търново

🔴 Ксилифор - приказното царство в зеления оазис над Велико Търново

🔴 РОДОЛЮБЦИ. Петима млади търновци обиколиха шест града в България за седмица





Източник: Кмета





Коментари

горе