Иван Сираков и Николай Димитров са шампиони на Югоизточна Европа по ориентиране



Двама състезатели от региона станаха шампиони в шестото издание на първенството на Югоизточна Европа по ориентиране, проведено от 8 до 11 септември в Македония. Иван Сираков и Николай Димитров спечелиха златни медали в конкуренцията на спортисти от 12 страни от региона, сред които Румъния, Турция, Сърбия, Молдова, Словения, Хърватска и Македония. Дисциплините за четирите състезателни дни бяха спринт, средна дистанция, дълга дистанция и щафети.

Иван Сираков се окичи с 2 златни и 2 сребърни медала. На средна дистанция – 4,5 километра, горнооряховският ориентировач стана шампион.

В спринта той е втори, на 2 секунди след първенеца Роман Чобану от Македония. На дълга дистанция Сираков отново се окичи със сребро, отстъпвайки пред представителя на Турция Яшар Исмет. При щафетите, които на практика определиха комплексния шампион, България триумфира и в двата пола. В елита при мъжете страната ни бе представена от Росен Стефанов, Николай Димитров и Иван Сираков. Индивидуално Николай Димитров е пети на средна дистанция. При девойки до 18 години Елица Атанасова от „Трапезица 1954“ е девета в спринта, десета на дълга и тринадесета на средна дистанция.

Петя Димитрова от „Браун Тим“ е шампион на спринт при жени – 50. В същата възраст съотборничката й Снежана Кадиева е трета на средна дистанция и четвърта на спринт и дълга дистанция. Красимир Колев от „Браун Тим“ е вицешампион на средна и дълга дистанция и с щафетата при мъже – 45. При мъже – 50 Стоян Дачев е трети на средна дистанция, пети на дълга и шести на спринт. Даниел Николов взе бронз при мъже – 35 на средна дистанция, а Димитър Димитров е четвърти в спринта при мъже – 55.


Четете още:

🔴 Българка дари 6 хиляди лева на сираците от Неделино, загубили майките си при катастрофа в Испания

🔴 Две дами загасиха пожар геройски в Дупница

🔴 Ангел Балевски научи света как да лее метали





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе