Мирела е №1 на август



Няма елементарни условия за високия скок у нас, смята олимпийската вицешампионка от Рио

Олимпийската вицешампионка на висок скок Мирела Демирева безапелационно бе избрана за Спортист №1 на месец август в традиционната анкета на Пресклуб "България". Тя получи значката “Златна България” и ваучер от Пампорово АД за луксозен уикенд за двама с пълен ски пакет. На церемонията присъства и майката на лекоатлетката - Валя Демирева, също посветила професионалната си кариера на "Царицата на спортовете", но в спринта. В анкетата Мирела събра абсолютно мнозинство – 23 гласа от 23 спортни редакции. На въпрос дали очаква да стане и Спортист на годината в традиционната анкета на “Нове холдинг”, олимпийската и европейска вицешампионка за 2016 г. скромно отговори, че има много достойни постижения и на други състезатели, без дори да намекне, че нейният успех е най-големият от всички. След толкова много похвали Мирела Демирева не може да каже кои са най-скъпите думи, които е чула за себе си, но е почувствала, че не думите, а емоцията на хората, сълзите в очите им са най-скъпото нещо.
"Скочище и пространство за скочище – това са елементарни условия за високия скок, които липсват у нас, въпреки че лесно могат да бъдат осигурени и няма да струва скъпо", напомни атлетката, която от 2 години се готви в Холандия в градчето Зьотермер при треньора Рини ван Лееуин, след като цяло десетилетие се подготвяше при треньорката Лиляна Видева. 27-годишната софиянка вярва, че ремонтът на зала “Фестивална” ще бъде завършен, защото българската лека атлетика заслужава да има зала. "Голям проблем е, че няма зала в София. Тренираме в НСА, въпреки че нямаме право", допълни майка й Валя Демирева.
С 1,97 м Мирела Демирева спечели сребърния олимпийски медал в Рио, колкото скочи и шампионката - 37-годишната испанка Рут Бейтия. За новия сезон тя се цели да покори височина от 2 и над 2 м. От олимпийската премия Мирела призна, че ще задели пари, за да подари велосипед на своя приятел, за да карат заедно в духа на холандските традиции. Той ще се радва на още един подарък – ваучера за ски на Пампорово, защото Мирела не може да си позволи да се спуска, тъй като ските носят висок риск от контузии.
 


Четете още:

🔴 В Троян и Орешак стягат Българския фестивал на сливата

🔴 Първи учебен ден в Българското училище във Виена

🔴 Градът на птиците гони по слава Варненския некропол





Източник: Дума





Коментари

горе