Алпинистът Боян Петров след тежката катастрофа: Бях между живота и смъртта, очаквам с нетърпение да проходя



"Забелязах, че големите радости в живота не са без тъжни моменти. Сега ми е интересно отново да се връщам в живота. Този път инцидентът беше по-сериозен", заяви пред Бтв алпинистът Боян Петров, който едва оцеля след тежка катастрофа. Той буквално се върна от смъртта, а за този момент си спомня, че е сънувал облак, пише Пик.

"Като си отворих очите на третия ден видях един облак, който ме вдигаше и държеше във въздуха и според мен това са молитвите на хората, които ме задържаха жив. Оцелях благодарение на желанието на хората и молитвите им", заяви Петров. 

Той заяви, че не помни нищо. Последното което си спомня е как е писал протокол за наблюдение, след това се е събудил във ВМА, но си е върнал паметта от разкази на негови близки.

"Това чувство между живота и смъртта е нещо което не съм изпитвал и по върховете на планините. Аз все си мисля съдбата да ме остави на мира и да престане да ме подлага на подобни изпитания. Защото трудностите стават все по-тежки за оцеляване", заяви алпинистът за момента в, който се е борил за живота си.

Когато се е събудил си спомня, че по-скоро му е било гладно. Болка не е изпитвал, защото е бил натъпкан с лекарства. "Чупил съм си и двата крака по два пъти, сега травмите са в левия крак и дясната половина на гръдния кош, но си мисля, че болките са физически, преодоляването им идва от лекарствата и от настройката. Няма да се откажа и очаквам с нетърпение момента, в който ще проходя", допълва Петров.

Той заяви, че всеки път преди да тръгне на експедиция си подписва завещанието, но и че пише книга която да остави на своите близки.

Относно хода на разследването за катастрофата, Петров заяви, че заедно с колегата му Андрей са ходили в Благоевград да дават показания, но е трудно, защото не помнят почти нищо. "В момента тече следствие, което да докаже механизма. Това което казват, че съм направил каскада с която съм разбил предното стъкло, летял съм 10 метра и след това съм се ударил в камъни. Имам мускулест организъм и може би за това съм успял да се спася. Днес става точно един месец от катастрофата", допълни Петров. 

То заяви, че идната година има планове, които няма да отложи, за да го държи в мотивирано състояние. 


Четете още:

🔴 9-годишната Николета чака една година да й порасне косата, след което направи нещо невероятно

🔴 Неравноделните тактове – генетичният код на българите

🔴 Село Мечка – там, където баща да си легне с дъщеря е традиция





Източник: Petel





Коментари

горе