Орехови черупки и" мрежичките" им лекуват



Може би вече сте използвали рецепти с орехови черупки за лечение, но днес ще ви представим още три, които наистина помагат

Орехите, ореховите черупки и преградките им

Консумацията на орехи е полезна за здравето, но не само ядката допринася за цветущо здраве. Ореховите черупки са също много полезни. С тях се приготвят различни илачи срещу кашлица най-вече. Те могат да ви помогнат и при язва, екзема, проблеми с щитовидната жлеза, хипертония, диабет, колит, тумури, кисти и други. За ползите от тях няма да говорим повече, а ще започнем с представянето на рецептите.


Рецепти с орехови черупки или преградките им

1. При екзама – счупвате орехи и ги отделяте ядките от чеерупките. Взимате една тенджера и я пълните до средата с ореховите черупки. Допълвате тенджерата с вода и слагате на котлона да ври. Варите, докато получите отвара с тъмен цвят. Следва прецеждането. Преди обаче да използвате готовия илач е задължително да го разредите с вода. Съотношението е 1:10. Например чаена чаша илач разреждате с 10 чаени чаши вода. После с разредената отвара измивате покосената кожа и правите компрес на мястото. Не се разрежда цялата отвара, само колкото ви трябва. Държите остатъка на хладно и при следващата процедура разреждате отново.

2. Срещу кашлица – За направата на сиропа ви трябват само 4 ореха. Чуквате ги леко, за да има пукнатина по ореховата черупка, но да не се разделят. Сложете на котлона тенджера, в която предварително сте сипали вода – 1 литър. Изчакайте да заври и тогава сложете пукнатите орехи. Варете 10 минутки. След като свалите от котлона изчакайте да покиснат още 15 минутки и след това прецедете. Изчакайте да се поохлади малко и добавете мед – 3 супени лъжици. Може да сложите и 3-4 парченца лимон, но с коричката му. Изпивайте по 3-4 чаени чаши на ден на гладен стомах. Не прекъсвайте лечението, докато все още кашляте.

3. При язва – ще ви трябват 6 броя ореха, но този път няма да използваме ядките, нито черупките, а решетките им. Мрежичките от шестте ореха се заливат вряща вода – ½ литър. Оставят се под капак за 60 минутки. За този период от време ценните вещества от мрежичките ще бъдат „просмукани” от водата. После прецеждате. Към готовия илач се добавя и прясно мляко – 300 милилитра. Прибирате го в хладилника. Пиете всяка вечер по 3 глътки. Ако станете през нощта може да изпиете още 3 глътки. Препоръчва се и пиене на 3 глътки сутрин на гладен стомах.

4. При хипертония и проблеми с щитовидната жлеза – отново се събират мрежичките на орехите, като този път количеството е по-голямо. Напълвате с тях 1/3 от стъклено шише. Напълвате шишето до горе с водка. Стои 20 дена и после се прецежда. Прецеденият извлек се сипва пак в стъклено шише, но с тъмен цвят. Приема се по супена лъжица преди всяко хранене.

5. Срещу тумори или кисти – трябват ви черупките на 14 броя орехи. Те се измиват и после се смилат на брашно. После то се залива с водка – ½ литър. Престоява 7 дена (седмица) на тъмно. Пие се по супена лъжица преди ядене.


Четете още:

🔴 Доскоро не бях чувала за малките черни зрънца, а сега не мога без тях! И как иначе - на тях дължа младостта си и хубавата фигура!

🔴 Защо НЕ трябва да използваме гъба за баня?

🔴 Ето кои са най-добрите естествени антибиотици





Източник: bilka





Коментари

горе