Зам.-кмет с 3 златни медала от Балканиада




Старозагорският зам.-кмет Красимира Чахова, която отговоря за стопанската политика, спорта и туризма в екипа на Живко Тодоров, прибави нови медали към богатата си колекция като спортист-ветеран. Чехова се завърна с три златни медала от 26-то Балканско първенство по лека атлетика за ветерани, което се проведе от 23 до 25 септември в сръбския град Нови Сад, съобщиха днес от общината.

На 400 м с препятствия, в оспорвана битка със словенката Мойжа Бегански, старозагорката измъква първото място само с шест десети от секундата – с резултат 77,05 мин. На 1500 м, отново със силен финален спринт в последните 120 м., и резултат 5:35,10 мин.,Чахова успява да финишира първа преди румънките Елена Пинтиличич и Мария Адочей. В коронната дисциплина – 2000 м стипълчейз, ветеранката печели безапелационна победа и се окичва с третия си златен медал от Балканиадата. В нея са участвали общо 670 атлети- ветарани от 10 балкански държави.

Навремето Красимира Чахова прекъсва рано състезателната си кариера като лекоатлет, но за сметка на това като ветеран постигна всичко, за което може да мечтае един спортист. Според статистика на любимите и мъже вкъщи, съпруг и 3-ма сина, които водят официалната статистика, Краси има общо над 50 медала от големи състезания за ветерани – Олимпиади, световни и европейска първенства, Балканиади.


Четете още:

🔴 Стоичков стана дядо, Мика роди Миа в Маями

🔴 10,3 милиона туристи избрали България

🔴 Безсмъртният подвиг на един матрос





Източник: Кмета





Коментари

горе