Жените-социалистки с гневна декларация в подкрепа на Ирина Бокова



"Възмутени сме от безпрецедентното и унизително за България решение на правителството да промени българската кандидатура за генерален секретар на ООН. То е срамно, рисково и национално безотговорно. Искат ли българските управляващи начело на световната организация да застане българин? Едва ли!" Това пише в декларация на Националния съвет на Обединението на жените социалистки в БСП, разпространено днес.

Ние, жените социалистки, заявяваме своята категорична подкрепа за Ирина Бокова, тя е успешният кандидат на България. Тя е световно призната и уважавана българка, която два мандата в ЮНЕСКО доказва своята ангажираност с проблемите на света в областта на културата, образованието и човешките права. Като истинска българка работи за съхраняването и популяризирането на световното и българското културно-историческо наследство.

Съществен е приносът на Ирина Бокова за изграждането на модерната българска държава, както и за подготовката и влизането на България в ЕС.

С такива качества и борбеност българката Ирина Бокова заслужава да бъде генерален секретар на Организацията на обединените нации.

Въпреки медийните и политически интриги и безотговорността на правителството, ние стоим зад Ирина. Тя е най-успешният съвременен български дипломат и признат световен лидер.

НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ! УСПЕХ, ИРИНА!


Четете още:

🔴 Bye Ганьо?

🔴 Историята на дядо Владо

🔴 Свинската мас има невероятни лечебни свойства! Вижте за кои заболявания помага





Източник: epicenter





Коментари

горе