Какво разкрива за вас позата, в която спите



Знаете ли, че начина, по който спите до голяма степен зависи от вашия характер?

До това твърдение стигнал английския психиатър Крис Изиковски, след изучаване на 1000 доброволци по време на сън.

Определената поза при сън, както и някои навици, които ви помагат да заспите, могат да имат връзка с вашите лични характеристики.
 
По гръб: Открити сте

Легнали сте по гръб, главата ви е встрани, а ръцете са до тялото. Войнишката поза е подобна на тази в йогата, когато се прави дълбока медитация.

Тази поза заемат тези, които страдат от силно главоболие, тъй като по такъв начин болката намалява.

Значение: Отворени сте и имате точна визия за света, от която не се отказвате.

Отговорни сте, следвате целта си, но понякога изисквате прекалено от себе си. Простете си някоя грешка и си дайте повече време.

Здраве: Тази поза е идеална за гърба, защото гръбнакът е изправен. Добре би било да поставите възглавницата под коленете, защото по този начин напълно ще се отпуснете.

Позиция бебе: не сте достатъчно уверени в себе си

Легнали сте на една страна, коленете ви са събрани и насочени към гърдите, ръцете са свити пред лицето.

При това положение спящият имитира положението на бебето в майчиния корем. Професор Изиковски смята, че жените често спят в тази поза и то предимно по време на месечния цикъл, когато чувстват слаби или силни болки в корема.

Значение: Тази поза заемат несигурни хора, които търсят увереността, която плода има в майчиния корем.

Здраве: За да се отпуснете напълно в тази поза, експертите препоръчват да използвате дебела възглавница, за да могат главата и гръбначния стълб да бъдат на едно и също равнище, тъй като в противен случай опора ще ви бъдат само раменете.

По корем: бягате от реалността

Успявате да заспите само ако легнете по корем. Позиция на полет или свободно падане често заемат тези, които страдат от болки в долната част на гърба.

Значение: Ако спите в тази поза, отказвате да се срещнете с реалността и сте много несигурни.

Здраве: Тази поза е вредна за шията и челюстта. Експертите препоръчват да гушнете възглавницата и да се обърнете на една страна.

Свити лакти: срамежливи сте

Легнали сте на една страна, краката ви са сгънати, а гърба ви е наведен напред. Тази позиция обикновено заемат тези, които хъркат, защото по този начин се улеснява дишането.

Значение: Тази поза показва, че често сте в конфликт със себе си. В живота искате да покажете повече инициатива, но ви спира вродената срамежливост. Често се страхувате да изразите своите желания.

Здраве: Тази поза може да бъде вредна за здравето, защото гърба ви е под постоянен натиск. Най-добре би било да поставите възглавница между бедрата, защото по този начин гърба ще се освободи от напрежението.


Четете още:

🔴 Най-големият съюзник срещу настинки и затлъстяване тази зима: Изгаря мазнините и укрепва имунитета!

🔴 Отец Никанор и доц. Нушев за тайната на християнството (ВИДЕО)

🔴 УНИВЕРСАЛНАТА РЕЦЕПТА С МЕД, ОРЕХИ И ЛИМОНИ НА ПРОФ. МЕРМЕРСКИ





Източник: bukvar





Коментари

горе