ЗАБРАВЕТЕ ЗА ХИМИИТЕ ПО МАГАЗИНИТЕ! Ето така се прави истинската домашна кълцана наденица!



Днес ще се научите как да си приготвите пикантна и вкусна домашна наденица, без мазнини! Тя е с много оригинален вкус и изобщо не може да се сравнява с тази, която се продават по магазините. В рецептата присъства дори мед и може би именно заради тази тайна съставка, месото става така сочно ...

 

Когато приготвях тази наденица за първи път, бях притеснен: не ми се вярваше, че може да се приготви в домашни условия продукт, по нищо не отстъпващ на естетическите и вкусовите качества на колбасите, които купуваме от магазина. Бих казал, че не съм се разочаровал от тази рецепта нито веднъж! Винаги се получава първокласна закуска.

 

Как да си приготвим домашна наданица

 

Необходими продукти:

 

. 1,5 кг говеждо месо

. 2 кг отделени от костите пилешки бутчета

. 75 гр сол

. 350 мл бульон

. 1 супена лъжица мед

. 2 супени лъжици червен пипер

. 1 супена лъжица смлян на едро черен пипер

. 1/2 супена лъжица индийско орехче

. 1 супена лъжица чесън на прах

. 1 супена лъжица сух копър

. 1 супена лъжица изсушен босилек

. черен пипер на зърна за бульона

. черво за наденицата (например, полиамидно с диаметър 60 мм)

 

Начин на приготвяне:

 

1. Разделете пилешкото месо от костите и кожата. От костите пригответе бульон като добавите зърна черен пипер и сол. Прецедете и поставете в хладилника.

 

2. Вземете половината от говеждото месо и по-мазните части заедно с кожата от пилешките бутчета. С помощта на машинка за мелене на месо ги смелете на кайма. Останалата част от говеждото месо заедно с пилешкото, нарежете на кубчета с размери приблизително 2 сантиметра.

 

3. Смесете нарязаното на кубчета месо с каймата, добавете меда и разбъркайте. В суха купа смесете солта и останалите подправки и добавете тази смес към месото. Разбъркайте добре и постепенно добавете студения бульон.

 

4. Напълнете плътно с плънката червото за наденица, като внимавате да не влезе въздух. Ако въпреки това попадне въздух, прободете мястото с тънка игла. Завържете краищата. Обвивката на домашната наденица трябва да бъде с високо качество, от това зависи успехът на мероприятието!

 

5. Окачете заготовката на наденицата да виси вертикално в продължение на 1-2 часа при стайна температура.

 

6. Варете наденицата при температура 80-85 градуса С в продължение на 1.5-2 часа.

7. След като се свари, охладете наденицата бързо под студен душ и провесете на хладно място за 12 часа. След това я увийте в хартия и я сложете в хладилника. Добър апетит!

 

 

След като изпробвах тази рецепта, аз разказах на всички мои приятели, как да си приготвят домашна наденица. В разрез тя изглежда страхотно и много апетитно, а вкусът й е пикантен и наситен. Искрено ви съветвам да се опитате да приготвите тази чудесна кълцана наденица и съм сигурен, че след това тя ще стане чест гост на вашата трапеза!/mall359.com


Четете още:

🔴 БАНКИТЕ НАДАДОХА КАНСКИ ВОЙ! Брекзит ще срине ЕС!

🔴 Имам много голяма мотивация

🔴 Очерк на един българин в UK





Източник: bradva





Коментари

горе