5 вълшебни билки за силен имунитет




В сезона на настинките организмът със силна имунна система се разболява по-рядко от болести и инфекции и се възстановява по-бързо от травми. Вижте кои са петте билки, световноизвестни със свойствата си за подсилване на имунитета.

Астрагал
Астрагалът произлиза от Китай, където е използван в течение на хилядолетия в класическата китайска народна медицина. Растението има имуностимулиращо, антивирусно и антибактериално действие. Астрагалът може да бъде приеман ежедневно. Той увеличава активността на имунните клетки и създава нови такива. Корени от астрагал можете да откриете в местните аптеки, дрогерии или биомагазини. Можете да ги добавяте към супи, ориз, яхния или всяка храна, която се вари поне 30 минути на тих огън.

Черен бъз
Черният бъз е наричан „най-силната българска билка“ от народния лечител Петър Димков. Той е признат на световно ниво за своите способности да ускорява производството на антитела в организма. Бъзът има антивирусно действие и помага при редица заболявания. Особено ефикасен е при грип.

Котешки нокът
Котешкият нокът произлиза от Перу, където е често използван за стомашни проблеми. Той има и необикновената способност да стимулира имунитета. Растението съдържа оксиндолови алкалоиди, които увеличават капацитета на имунната система и й помагат да поглъща и унищожава патогени. Признат е за седмата най-популярна билка в САЩ. Най-често се използва при остеоартрит и ревматоиден артрит, както и при заболявания на храносмилателната система.

Ехинацея
Ехинацеята е растение, произхождащо от Северна Америка, което е използвано още от индианските племена. Американски проучвания доказват, че то съдържа активни вещества, които укрепват имунната система да противодейства на бактериални, вирусни и гъбични инфекции, да укрепва кръвоносните съдове, да увеличава активните бели кръвни клетки (WBCs левкоцитите), да стимулира производството на интерферон (естествено антивирусно вещество).

Женшен
Азиатският женшен ускорява дейността на определени видове бели кръвни клетки, които могат да стимулират имунната система. В проучване с пациенти, които страдат от бронхит, корейският женшен е подобрил действието на някои имунни елементи в бронхите. Друг женшен, който е признат за своята имунна активност, е сибирският. Той е особено полезен при предотвратяването на инфекции по време на интензивна физическа дейност или продължителни периоди на стрес.


Четете още:

🔴 Ето какви чудеса прави невенът при екземи

🔴 По билото на планината: Рила

🔴 Показаха последната снимка на Алеко Константинов





Източник: Ретро





Коментари

горе