Започнаха тържествата за 104-та годишнина от Освобождението на Родопите



В Смолян започнаха тържествата за отбелязване на 104-та годишнина от Освобождението на Родопите, съобщи пресцентърът на Общината. Празничната програма започва днес с премиерата на "Нощен гост" - постановка на Родопския драматичен театър. Кулминация на тържествата ще бъдат честванията на 21 октомври, когато е празникът на Смолян.
С поход в чест на 104-годишнината Смолян ще отбележи на 15 октомври и Световния ден на ходенето. Походът започва в 10.30 часа от пл. Свобода" и ще продължи до резервата "Амзово". На 16 октомври е предвиден шосеен пробег от вр. Средногорец до паметника на полк. Владимир Серафимов в Смолян. Програмата на традиционните октомврийски празници ще продължи с театрални представления и изложби. Премиерния спектакъл "Невястата" на Фолклорния ансамбъл "Родопа" ще се представи на 19 октомври. На следващия ден е празникът на 101-ви Алпийски батальон, който ще бъде отбелязан с концерт във Военния клуб.
На 21 октомври Смолян ще се поклони пред Паметника-костница на вр. Средногорец, известен като "Родопската Шипка". Празникът на града ще бъде отбелязан с концерт, шоупрограма и тържествена заря в центъра на Смолян, предаде БТА.


Четете още:

🔴 Орбан: Трябва да помогнем първо на християните!

🔴 Втората роля на легендарния Апостол Карамитев е в... забранен филм

🔴 Първо слагам лука в манждичката, а после прибирам люспите. Не, не ги хвърлям - та те оправиха проблемната ми кожа!





Източник: Смолян днес





Коментари

горе