СКАНДАЛ! Български учебник ни обяви за 'свободни' по време на османско робство! (СНИМКИ)



СКАНДАЛ! Български учебник ни обяви за 'свободни' по време на османско робство! (СНИМКИ)

Възмутително обръщение на майка по повод български учебник се появи в мрежата. По данни на майката, става въпрос за поредната "подмяна" на историята, от което съдим от урок намиращ се в учебник за трети клас по "Човек и общество". 

От снимката се вижда ясно, че българите са обявени, както изглежда за свободни по време на османско владичество. Нещо, с което майката е несъгласна. 

За броени минути снимката набра хиляди харесвания и коментари, а ето какво написа майката, публикуваме без намеса: 

Desislava Andonova 
"Това е записано в учебника на дъщеря ми по "Човек и общество" -3 клас! И аз категорично не съм съгласна! Аз си пазя моето Родинознание и ще го приложа него особено в този урок, защото искам децата ми да знаят и ценят историята на България, такава каквато наистина е била!!!!"

Както по-рано Новини Стара Загора писа в ексклзивно интервю, създателят на отхвърления от МОН учебник по Родинознание- Константин Константинов, сподели, че причината, според него за подмяната в учебниците на българската история е с цел промивка на мозъците. Това е и един от мотивите, той да използва текстове от учебници от 44 и 45-та година, с които да предаде истинската история на България на нашите деца. 

Не за първи път учебен текст е причина за недоволство на родители. 

Припомняме, че само преди една седмица, известният журналист- Мартин Карбовски публикува в мрежата текст от учебно помагало по Български език и литература за 4-ти клас, в който присъстваха имената на американски хранителни вериги. Учебникът предизвика възмущение, а от МОН, след направена проверка, обявиха, че в новото издание ще преразгледат използваните текстове. 


Четете още:

🔴 ЗА ДА ИМАТЕ ЗДРАВИ КОСТИ, ПИЙТЕ ПОВЕЧЕ ЧАЙ

🔴 СТУДЕНОТО ВРЕМЕ ПОВИШАВА РИСКА ОТ ИНСУЛТ, ВИЖТЕ КОИ СА НАЙ-ХАРАКТЕРНИТЕ СИМПТОМИ

🔴 ОТВАРА ОТ ЗМИЙСКА ХУРКА ПОМАГА ПРИ ХЕМОРОИДИ





Източник: stara-zagora





Коментари

горе