Чуйте как звучи цигулка на 326 години в изпълнение на Лия Петрова (ВИДЕО)



Уникална цигулка на венецианския лютиер Matteo Goffriller, направена през 1690 година извика отново блясъка на Концертната зала в Пловдив.

Недленото матине от програмата на VII Международен фестивал „Дни на музиката в Балабанота къща” събра на старата сцена прочутата млада бълграска изпълнителка Лия Петрова и нейната цигулка на четири столетия с престижния камерен ансамбъл „Софийски солисти”.   

Ценителите на класическата музика отрано застанаха пред входа на залата. Истинска възхита в очите на по-възрастната част от зрителите предизвика млада майка с три деца, едното от които в бебешка количка. Малчуганите попиваха с отворени сетива концерта, озаглавен "Шедьоври за струнни инструменти".

Под диригентството на Пламен Джуров 14-те музиканта от камерния ансамбъл и солистката Лия изпълниха под възторжените аплодистменти на пловдивчани „Аве Мария от Шуберт-Вилхелми, „Любовна радост” на Фриц Крайслер, „Размишление” от Масне и „Цигански напеви” на Пабло Сарасате.  

Вижте финала на изпълнението на „Интродукция и рондо капричозо” от Камий Сен Санс, който предизвика истински фурор в залата.


Четете още:

🔴 30 препоръки за ново начало

🔴 7 забележителни чудеса на света, за които най-вероятно не сте чували

🔴 Чака ни страхотен празник! Най-любимите имена имат имен ден!





Източник: Марица





Коментари

горе