Слави не успя да напълни "Цариградско шосе" и приключи бързо протестния митинг (СНИМКИ)



Слави не успя да напълни „Цариградско шосе”, но се погрижи да направи професионално шоу на феновете си на митинг-концерта на „Орлов мост”  тази вечер. В пропагандата си за референдума той бе подкрепен и от други изпълнители като топзвездите Преслава и Криско.

Събитието започна малко след 19 ч. и приключи доста по-рано от планираното – 20,40 ч., вместо в 23 ч. То създаде мащабни промени в трафика в столицата още от снощи.

Десетки хиляди се стекоха на митинга, много от които с български знамена. Слави и хората му бяха приветствани с „българи-юнаци”.

Няма такава държава, има такъв народ, има такава нация”, отговори им Слави и изпя известната си песен срещу политиците.

Сценаристът Иво Сиромахов обяви, че свободата не е даденост за всички у нас, както сме се надявали в началото на прехода. Той цитира Радой Ралин, че „свободата е като хляба” и призова народа да не позволяват свободата им да бъде изядена. „Свободният човек е непобедим”, заключи Сиромахов.

Преслава и Слави пък изпяха „Назад, назад, моме Калино”. Криско също се включи със свой хит и агитира за референдума: „Важното е ние да решим, защото ние сме властта”.

Сценаристът Тошко Йорданов обяви: „В този момент всички ние заедно творим история”. По думите му, ако на 6 ноември всички излязат масово и гласуват с „да” на трите въпроса от референдума, ще променят историята и след 10-20 години ще влязат в учебниците.

Митингът обаче не бе достатъчно масов, както вероятно са се надявали организаторите. Очакванията бяха хората да стигнат до хотел „Плиска”. Реално обаче тълпата вече бе доста рехава още при Полиграфическия комбинат. На алея „Яворов” пък, където беше последният екран, хора от близко заведение до „Цариградско шосе” бяха опънали маси. Те хапваха и пийваха весело и станаха атракция за фоторепортерите.


Откъм Софийския университет подходът бе блокиран


При Полиграфическия комбинат вече хората бяха малко


При алея "Яворов" беше празно


Някои дори бяха опънали маси и гледаха на последния екран при алея "Яворов"


Четете още:

🔴 Какво ядат децата ни в детската градина!

🔴 Защо връщаме времето?

🔴 ЦИК открива още 18 секции във Великобритания





Източник: flagman





Коментари

горе