Малко преди диктатурата на анцуга



Пред парламента бият национално известен правозащитник. По същото време, вътре в парламента шайка надлежно избрани последователи на Алфред Розенберг искат, визирайки мигрантския въпрос: "употребата на всички средства и на всяка цена. Без коментар дали са емигранти, бежанци, икономически емигранти и така нататък".

Това "и така нататък" включва ли жени и деца, например? Стари хора? Инвалиди?

Социалните мрежи се тресат от възторг – и по повод изтреблението на мигрантите, и по повод побоя над правизащитник. Циркулират призиви следващия път правозащитниците направо да бъдат убивани – като мигрантите. В същото време милиционерите лъжат (както винаги), че битият правозащитник не искал да им сътрудничи. Един вид: сам си е виновен, нека следващия път да го оскататят...

Злото е тук

Намери процеп и се настани сред нас. Откъде дойде? Кой го пусна?

Откъде дойде – ясно. От онези мрачни дълбини на некултивираното съзнание, в които се въдят изчадията на пъкъла. Кой обаче им отвори вратата, та да излетят от преизподнята и да се настанят сред нас, пръскайки зловоние и отрова?

От столетия е ясно, че бруталното говорене произвежда брутално действие. Затова цивилизованите страни полагат огромни и непрестанни усилия за това, хората да общуват възпитано, уважително и добронамерено. Да бъдат civil (учтиви), без което цивилизацията (civilization) не е възможна.

Онзи, който има за цел да унищожи цивилизацията

той много добре знае – колкото и да е инак неук – че отначало трябва да унищожи учтивостта и добрите нрави. Паднат ли веднъж те – пада и цивилизацията, която се крепи върху тях. И на мястото на цивилизацията се настанява нейното отрицание – не-цивилизацията.

Как изглежда тя ли?

По време на Втората световна война, Уинстън Чърчил е принуден често да обяснява, какво има предвид, когато казва, че Великобритания се бие сама срещу Хитлер и Мусолини не заради националния си интерес, а за да запази цивилизацията по света. Ето ви една от неговите дефиниции: "Цивилизация? Какво означава това? Това означава общество, основано върху мнението на цивилните. Означава, че насилието, господството на воини и тартори, животът в лагери и война, в жестокост и тирания – този живот отстъпва пред парламентите, в които се коват законите; и пред независимия съд, който поддържа тези закони в продължение на дълго време. Това е Цивилизацията – и на нейна почва се развиват свободата, удобството и културата."

Ясно е, кое е обратното на цивилизацията: начин на живот, подчинен на тартори и диктатори, потънал в насилие, безправие и война, без закони и без съд, без свобода, удобства и култура.

Злото, настанило се сред нас, натам ни бута. Но да се върнем към въпроса: Кой го пусна?

Сдадоха крепостта отвътре – отвориха вратата към дебнещото отвън зло – онези, които посветиха публичния си живот на това,

да ликвидират учтивостта, благоприличието и добрите нрави; да извадят civil от civilization

Името им е легион; но името на най-виновните, на онези, които имат и властта (т.е. да подкопаят цивилизацията) и достъпа до медиите (та да ликвидират учтивостта) е знайно: ГЕРБ.

Кой каза: "тоя шибан народ, тия шибани колеги"? Министърът без портфейл на ГЕРБ Божидар Димитров го каза. Кой вмириса публичната арена с: "Да ви е*а циганската нация. Това го напишете, ама няма да посмеете". Културният министър на ГЕРБ Вежди Рашидов. Кой нарече българите в чужбина "шепа соросоидчета", на които нямало да позволи "да ми се мотаят из краката"? Коалиционният партньор на ГЕРБ (и следовник на Алфред Розенберг) Валери Симеонов.

Кой възкачи простотията като висша народна ценност, споделяйки: "Аз съм прост и вие сте прости; затова се разбираме"? Кой демонстрира от десетилетие, че да вдигаш щанги, но да си неук е по-добре, отколкото да не вдигаш щанги, но да си наясно с Кант? Кой обяви, че предназначението на "чистичките с очилцата" – т.е. на онези, които са жертвали години комфорт и пари, за да добият висше образование и професия – е да бъдат негови, на вдигащия щанги, министри?

Сиреч: имаш висше? Значи твоето предназначение е да обслужваш някой въздебел, някога мускулест, днес коремест човек, чиято сила е в силата, а не – в някакви професионални постижения. А после: защо младите били неграмотни... Ясно, защо:

не виждат смисъл в това, първо да учат, а после да станат лакеи на мутрите; по-добре директно да станат мутри

Да продължим.

Кой легитимира анцуга – онзи събирателен образ на мафията, който мотивира един почтен (и начетен, с очилца) човек да каже, че е време "тогите да изметат анцузите"?

Кой легитимира най-варварските предразсъдъци, като демонстрира своите: "Те всички педераси са умни. И аз вече почвам да викам, че съм пидал, за да ме вземат, че съм интелигентен."

Кой легитимира онези разюздани насилници, които вързваха бежанци по границата, като заяви: "всеки, който помогне, само едно "благодаря" заслужава"?

Знаете – кой. Само се правите, че не знаете.

Наблюдаваме нещо, което вече се е случвало; и е ясно, накъде води. Достатъчно е да се погледне, какво е ставало в съветска Русия след 1917 година и в нацистка Германия след 1933 година. В края на 1917 година лидерът на болшевиките Владимир Ленин обявява въвеждането в Русия на "диктатура на пролетариата", която описва така: "голо насилие, неограничавано от никакви закони". Запитан, какво се случва със справедливостта, щом няма закони, Ленин отговаря: пролетарският инстинкт е висшата форма и на закон, и на справедливост; друго не ни трябва.

Резултатът не е изненада за никого. В началото на 1918 година в руските градове вече не е безопасно да се разхождаш, облечен като благоприличен човек, например – с бомбе, очила, сако, панталон с ръб. Защото всеки срещнат нехранимайко, като те види, изревава: "Моят пролетарски инстинкт се бунтува, само като те гледа!" – и те бие или убива ("голо насилие, неограничавано от никакви закони"). През 1930-те години това става политика на държавата, която преследва всеки, облечен като "буржоа" или говорещ по "буржоазен" начин – на "Вие", "господине" и "бихте ли бил така добър", например.

По същото време в Германия, следвайки указанията на своя идеолог Алфред Розенберг (вече стана дума за него), нацистите разбиват еврейски магазини, разпарят "расово нечисти" картини и горят "антигермански" книги. В крайна сметка и в Русия, и в Германия всички, които не са като управляващите троглодити, се оказват умрели или натикани в лагери.

Брутално говорене – юмручно право по улиците – изтребление на просветените

Това е историческата градация, в началото на която изведнъж се оказахме, под мъдрото ръководство на държавните ни ръководители. Днес бият правозащитници. Утре ще бият всеки, който им изглежда, като че знае западен език или чете книги; или знае, за какво служи пълният член. Онези, които не само четат, но и пишат книги – тия направо ще бъдат убивани като антибългари. Анцугът ще стане задължителна дреха, ако не искаш да бъдеш бит от някой разярен патриот-пролетарий, който следва инстинкта си.

Въпрос на елементарна самозащита е да вземем мерки, преди да е станало късно. Като например: да изметем ръмжащо-псуващите лумпен-държавници, които ни управляват в момента, и ги заменим с някакви прилични хора.


Четете още:

🔴 Защо някои толкова мразят Слави Трифонов?

🔴 Днес празнуваме нещо, което всички обичаме!

🔴 Вредна ли е смяната на часовото време?





Източник: Дневник





Коментари

горе