"Белият прах" от кестен върши чудеса за здравето



Див кестен

Дивите кестени са известни още под името конски кестен. Те са познати у нас и се славят с ненадминатата си лечебна сила. Те притежават антибактериални, противовъзпалителни, обезболяващао, противотемпературно, успокояващо и други. Най-добре е да се сдобиете с конски кестени през месеците септември и октомври, защото тогава лечебните им съставки имат най-силен ефект. В миналото, а до ден днешен се вярва се, че ако носите по 1-2 кестена в джоба на панталона си, той ви пази от негативна енергия и освобождава тялото от напрежението. Те са известни лечители и на безсънието. Казва се, че ако сложите кестени под възглавницата си (не повече от 10 броя), те ви помагат да заспите. Днес научните изследвания показват, че носенето на кестени в джоба предпазват от вредното излъчване на мобилните телефони и безжичните wi-fi устройства.

Лечение с кестени

1. Кестенова паста за избелване на зъби и спираща кръвотечението на венците – взимате няколко кестена и почиствате кафявата коричка. Бялото ядро смилате на брашно. Смесвате го с малко вода, за да стане кашичка. С него натърквате венците и зъбите си.е изплаквате устната кухина обилно с вода. Само за седмица ще забележите положителните резултати.

2. Кестенов прах срещу акне – кестенов прах – 2 супени лъжици се смесва с малко вода (до получаване на хомогенна смес). С нея се намазват проблемните зони. Изчаква се 10 минути и се изплаквате. Още по-добър ще е ефекта, ако изплакнете лицето си с чай от лайка.

3. Кестени при запушен нос – от бялото ядро на кестена правите свещички. Слагате ги в ноздрите за около 20 минутки. Облекчаването идва бързо.

4. Разширени вени – обелвате кестените (да остане само тяхното ядро) и ги слагате в стъклен съд. Отгоре ги заливате с домашна ракия (колкото да се покрият). Затваряте съда и ги прибирате на тъмно. Дръжте около 10 дена (до промяната на цвета на илача). Тинктурата се ползва за намазване на засегнатите зони.

5. Артрит – смилате брашно от бялото ядро на кестените. Смесвате го с кокосово масло (може да използвате и синапено). Трябва да получите кашичка, която ще използвате за намазване на болезнените зони. След намазването завийте мястото с найлон, а после с вълнено парче плат. Преспете така и на сутринта изплакнете. Прилагайте метода до облекчаване на болките.


Четете още:

🔴 2000 лева акт при катастрофа с летни гуми в зимните месеци

🔴 Канада отменя визите за българи

🔴 Модерни имената за бебета – тенденции и странностти





Източник: bilka





Коментари

горе