Защитете сърцето си с шепа орехи



Едно ново изследване установява, че ежедневната консумация на шепа орехи може да помогне за предпазване на организма от различни сърдечно-съдови заболявания. Тези ядки способстват за подобряване нивата на холестерола и гъвкавостта на кръвоносните съдове, насърчавайки кръвния поток. И всичко това в рамките на 4 часа след тяхната консумация.

Орехите са богати на алфа-линоленова киселина (АЛК), която наподобява омега-3 мастна киселина, съдържаща се в някои видове риби, като сьомга. Тя е изключително полезна за здравето на сърцето, като понижава отрицателния ефект на холестерола върху него. Предишни изследвания разкриват, че АЛК намалява риска от внезапна смърт, причинена от фатални нарушения на сърдечния ритъм.

Линоловата киселина и алфа-линоленовата киселина са богати на полиненаситени мазнини. Заместването на наситени с полиненаситени мазнини в диетата помага за намаляване на вредния холестерол. При пациенти, консумирали храни с високо съдържание на АЛК, се наблюдава спад в нивата на C-реактивен протеин с близо 75%, а при тези при линолова киселина - с около 45%.


Четете още:

🔴 Уважаеми зрители, спите ли, ЦИК извършва чудовищна манипулация

🔴 В никакъв случай не ги претопляте повторно - не само няма да са вкусни, но могат да навредят на здравето ви!

🔴 Санирането спира, ако на балотажа не направите "правилния избор" с №17!





Източник: Фрамар





Коментари

горе