Горкият ми дядо се свиваше от болка в ставите! Какво ли не изпробва! Жал ми беше и се заех да открия рецепта-Пъргав е като момченце!



Болката в ставите не се случва изведнъж, тя се предхожда от някои деструктивни процеси. Трябва да разберем, защо ставите болят и затрудняват движението.

По-голямата част от хората в напреднала възраст имат такава болка в следствие на неправилно хранене, заседнал начин на живот, или обратно, тежък физически труд.

Но ако ставите болят в ранна възраст, това е доказателство за лоша циркулация и унищожаване на ставния хрущял!

Нашият редакторски екип е подготвил рецепта, която ще служи като превенция на такива заболявания. Ако имате болка, тя ще помогне както за укрепване на ставите  и за облекчаване на дискомфорта.

Рецепта за лечение на болки в ставите

СЪСТАВКИ

250 мл портокалов сок
150 г овес
200 мл вода
1 ч.л. канела
300 г ананас
20-30 г мед
50 г бадеми

ПОДГОТОВКА

Сложете булгурът да се свари и го оставете да се охлади.
Добавете в него портокалов сок, вода, ананас, канела, мед и бадеми. Разбъркайте добре нещата с помощта на миксер, докато се получи еднородна смес.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Пийте 100 мл всяка сутрин 20 минути преди закуска. Много добре, ако на сутринта пиете и чаша вода. По този начинпо-добре се усвоява от тялото.

 

ЕФЕКТ

Портокалът и ананасът са много богати на витамин С, който помага за укрепване на костите, сухожилията и ставните връзки. Установено е, че при инфекциозен артрит, заедно с други нарушения на вътрешната среда на пациента, се понижава активността на инфекцията. Той също така има мощно противовъзпалително действие.

 

Канелата съдържа фибри и калций, които укрепват ставите. Тя подобрява кръвообращението, понижава холестерола и кръвната захар.

Овесът съдържа силиций, магнезий, фосфор и калий. Той подобрява баланса на салиций в организма, укрепва кръвоносните съдове и опорно-двигателния апарат на човека.

Бадемите съдържат различни минерали,които са абсолютно необходими за здравето на костите. Калций, магнезий, манган и фосфор са включени в поддържането на силата ни.

Това е ефективен инструмент, който можете да приготвите в домашни условия за предотвратяване на сериозни заболявания на ставите. Също така е много полезен за стомашно-чревния тракт .


Четете още:

🔴 Умирам за крем карамел, но след като пробвах този пудинг не ям друго, а от всичко нагоре се прави и много по- лесно и бързо

🔴 Майка с разтърсващо писмо до Москов: Детето ми пострада, а три болници ни отказаха спешна помощ

🔴 Постите идват, цената на боба – рязко нагоре





Източник: За Жената





Коментари

горе