Да помогнем на две талантливи българчета!



Две талантливи българчета получиха официална покана да представят страната ни с народни песни в предстоящия международен фестивал Riga Simphony 2016. Мащабното събитие ще се проведе в латвийската столица от 2 до 6 декември 2016 г. За съжаление семействата на двете момичета не могат да си позволят средствата, нужни за пътуването, и така една голяма възможност за популяризиране на българската музика е на път да бъде пропусната. Нека направим тази мечта реална! 

Сумата, необходима за заминаването на всяко от децата (без родител), е в размер на €490 без включен самолетен билет, който към момента е на стойност €230.

Каузата ще бъде подкрепена и от благотворителен концерт в ДК „Искър" на 25 ноември 2016 г. от 18.30 часа. Заповядайте!

Всеки ден двете момичета развиват своя талант и го усъвършенстват. Доказателство за това са резултатите от всеки конкурс и фестивал, в който участват. Тази година те са лауреати и златни медалисти в международни и национални надпревари: "Златен прах" (общ. Челопеч), "Струма пее" с. Невестино, „Пауталия 2016" гр. Кюстендил, „Слънце иде" с. Дрен (общ. Перник), „Свети Константин 2016" гр. Пещера, "Орфееви таланти" гр.Калофер, "Орфеево изворче" Стара Загора, специални награди от "Фолклорен извор" с. Царевец (общ. Свищов) и др. 

Ива Гоговска е на 11 години, ученичка на 4-то ОУ „Проф. Джон Атанасов", профил математика. 

Диана Танчева е на 12 години, ученичка на 144-то СУ "Народни будители" с профил народно пеене и с музикален ръководител Илиян Михов, а преди това ученичка на 4-то ОУ „Проф. Джон Атанасов", профил математика.

И двете се занимават от малки с народно пеене в „Трио Искър" с ръководител Ганка Камишева при ДК „Искър". 

В момента Ива развива своя талант със Стоименка Недялкова – народна певица и учител в 144-о СУ „Народни будители“, а Диана - с Илиян Михов, неин музикален педагог от 144-то СУ. Учила се е и от Нина Матева, основател на фолклорна формация „Тракийче“, гр. Бургас.

Дарителска сметка:

Райфайзенбанк България ЕАД,  IBAN: BG94RZBB91551097762221

За връзка:

Мария Сойтариева - майка на Ива: телефони 0889 233 085; 0879 885 720; mgogovska@gmail.com

Мария Камишева - майка на Диана: телефон 0892 730 675;mkdtan@abv.bg


Четете още:

🔴 Димчо Дебелянов - "Тиха победа"

🔴 Българ Филмът

🔴 Пълният отказ от алкохола е вреден за здравето





Източник: spisanie8





Коментари

горе