Гавра! 40 лв. за Коледа? Пенсионерът живее 365 дни в годината  




Да си пенсионер в България, е страшно и непоносимо. Особено когато за 40 години стаж си получил унизителната пенсия от 141.92 лв. И ще става все по-страшно. Доказателство за това е поредното срамно подаяние от 40 лв., което ни готвят за Коледа. Искам да им кажа, че нашият живот не е само по Коледа и Великден. Ние живеем 365 дни в годината!

"На една ръка разстояние" от нас са съседите ни македонци, чиято минимална пенсия е над 200 евро. Кой мисли за възрастните у нас? Управляващите? Не! Синдикатите? Не! Какви синдикати бе, хора?

Средната пенсия в България през 2016 г. била 331.47 лв., а през 2017 г. щяла да скочи с цели 10.10 лв., та да стане 341.57 лв. Че как я изчислявате тази средна пенсия бе, джанъм? Със заплатата на министъра и депутата ли. Че моята начална учителска пенсия от 141.92 лв. за повече от 10 години все още не е станала 250 лв. Кога ще стане 341.57 лв.?

Тези, които трябва да работят за нас, не правят абсолютно нищо. Но виж - за себе си много мислят. Връх на наглостта и гьонсуратлъка е милата шефка на фонд „Доверие" Даниела Петкова с месечна заплата от 200 000 лв. Браво, Даниелке, аферим! Ти тънеш в цинично охолство, а ние, пенсионерите, тънем в мизерия.

Питам кой за кого работи? Шепа служители в синдикатите за пенсионерите и работещите или милиони пенсионери за „шепата"? Точно синдикатите трябваше да скочат и да потърсят отговорност от управляващите за това къде са справедливостта, равнопоставеността и социалното равновесие.

Стига кьорфишеци! Нужни са реални действия за подсигуряване на минимална пенсия от 500 лв. Пари има, но няма политическа воля, за да получим онова, което е наше, което сме си изработили и заслужаваме.

Валерия Стефанова, Гулянци


Четете още:

🔴 Тези трикове ще ви помогнат да преборите тревожността!

🔴 Кеворк Кеворкян: Войната с ордата бежанци у нас вече не може да се спре!

🔴 5 години от 5-те гола на Бербо срещу Блекбърн (ВИДЕО)





Източник: Ретро





Коментари

горе