Топлата вода е еликсир за организма



Водата е универсално средство за утоляване на жаждата. Може да се пие студена или нормална, но за предпочитане е да се консумира топла вода, защото действа като еликсир за организма.

Топлата вода действа благотворно за храносмилателната система. С чаша топла вода се стимулират храносмилателните ензими и се подпомага процеса на храносмилане. Храната се преработва по-лесно. Когато се консумират студени напитки, този процес се забавя и се възпрепятства изхвърлянето на излишни мазнини от организма.

С топла напитка тялото се хидратира, отварят се порите.

Подобрява се перисталтиката и се предотвратява запек. Според британският гастроентеролог Фелис Шол-Съсман една чаша топла вода сутрин на гладно благоприятства разграждането на приетата храна по-ефикасно и извежда токсините от организма.

Тя подпомага естествената детоксикация, като пречиства кръвта от лимфната система, бъбреците, кожата. Подобрява се циркулацията на кръвта.

Консумирането на топла вода или вода със стайна температура подпомага процесите в организма и човек се чувства по-лек. Натоварването след хранене изчезва, защото храносмилателната система работи доста по-лесно. Пиенето на топла вода води до намаляване на телесното тегло. Тя насърчава обмяната на веществата и подпомага разграждането на мастната тъкан. При някои хора с топла напитка се намаля апетита и чувството за непрекъснат глад.

Топлата вода пречиства кожата, помага при акне и други кожни проблеми.


Четете още:

🔴 Свинската мас - и полезна, и вредна

🔴 Ядки за закуска за остър ум дори в напреднала възраст

🔴 Консумирайте нар поради 10 причини





Източник: Фрамар





Коментари

горе