Пловдивски пожарникари носят на ръце баби в преспите



На човешка постъпка, която я трогнала до сълзи, станала свидетел пловдивчанка тази сутрин. Тя е качила във Фейсбук снимка на пожарникари, които спасяват, носейки на ръце, възрастни хора в снега.

„Видях един дядо и две баби да минават по тротоара и да мъкнат с тях количка с доста голяма чанта. Не знам дали бяха неразумни, или нямаха избор, за да излязат в тоя кучешки студ, но както и да е. В един момент дядото падна, бабите се опитаха да му помогнат, за да го вдигнат, но без успех. Може би му прилоша, не знам”, пише пловдивчанката. Тя се чудела как да реагира, но не се наложило да мисли дълго. Една от бабите помахала на преминаваща по улицата пожарна.

„В първия момент си помислих, че просто ще отминат, но грешах. Спряха колата и веднага изкочиха 5-6 момчета. Отидоха при дядото и бабите, попитаха ги нещо, веднага върнаха колата назад и ги качиха в пожарната на ръце, като ги пренесоха като малки деца. След това останаха навън в този вятър и студ близо час, защото в колата нямаше място за всички, докато най- накрая дойде линейката. Пренесоха отново дядото на ръце до носилката и помогнаха и на бабите да се качат. Не си тръгнаха, докато линейката не потегли”, разказва жената.

Според нея в последно време сме свикнали да устояваме на лошото и дори да не ни прави впечатление, но доброто, когато го има, наистина вълнува. „На тези момчета искам да кажа само благодаря, че ми показахте, че все още има добри хора”, пише пловдивчанката.

Такива хора искаме да виждаме в новините, браво, момчета, пишат възхитени потребители на социалната мрежа.


Четете още:

🔴 С какво чистим снега тук и с какво по света

🔴 Българският музикант Марио Григоров с шанс за "Оскар"

🔴 Тракийската гробница в Казанлък - едно от културните наследства на България





Източник: Марица





Коментари

горе