Страда ли тялото ви от липса на витамини? Ето как да разберете



Страда ли тялото ви от липса на витамини?

Лесно е да разберете, достатъчно е само да се вгледате по-внимателно в някои прояви, с които то се опитва да сигнализира, че изпитва недостиг на конкретни вещества.

Ето някои от симптомите, за които трябва да следите:

Косопад и червен обрив по лицето, а понякога и по други части на тялото

В този случай организмът има нужда от витамин В7, който е известен и като витамина на косата. Добавете в менюто си повече банани, соя, сварени яйца, скумрия, гъби, авокадо и ядки.

Напуквания в ъгълчетата на устата

Това е симптом за недостиг на желязо, цинк и витамините В2, В3 и В12. Тези напуквания често се срещат при вегетарианците. Включете в ежедневното си меню повече пилешко месо, яйца, риба тон, а също и богати на винамин С храни, защото той стимулира усвояването на желязото.

Червените или бели пъпчици по ръцете, бедрата или бузите показват липса на важни мастни киселини и витамините А и D. Увеличете консумацията на здравословните мазнини и хапвайте повече моркови, червени чушки. За да си набавите витамин D, изберете изкуствена добавка.

Изтръпване в ръцете, ходилата

Това е симптом на проблем с периферните нерви. Набавете си витамините В6 и В12. Богати на тях са спанакът, бобът, яйцата и пилешкото.

Мускулни спазми и неприятна болка в пръстите на краката, бедрата, прасците

Те са знак, че ви липсват магнезий, калий и калций. Включете в менюто си повече бадеми и лешници, банани, ябълки, череши, спанак и броколи.


Четете още:

🔴 35 японски мъдрости, които ще осмислят деня ви

🔴 Ето защо всички жени трябва да пият този витамин. Ще топят мазнините, ще имат хубава коса и нокти и здраво сърце

🔴 ЧУДО ЗА ЗДРАВЕТО! Целебните рецепти на Петър Дънов





Източник: Фрамар





Коментари

горе