Кристиан Костов е първият участник в Евровизия, роден през новия век



В момента е частен ученик и взема две години за една, вече

е приет в университет в Щатите

На 15 март Кристиан Костов навърши 17 години, а два дни по-рано научи, че е избран да представи страната ни в тазгодишното издание на Евровизия. Според жребия България е във втория полуфинал и Кристиан ще пее на 11 май в украинската столица Киев.

Песента, която ще изпълни, е Beautiful Mess и е реализирана специално за конкурса от творческия екип на Symphonics и продуцентите на Кристиан от “Вирджиния Рекърдс”. Записали парчето преди около месец и изпратили своята кандидатура към БНТ. В началото Кристиан малко се стреснал, но все пак решил да се пробва. “Това е световна сцена и трябва да се представя добре. Сега нося отговорност не само за мен, ще представям България и това е много важно”, казва младият талант. Вече работи по живото изпълнение, но тепърва ще разкрие подробности около него. До няколко дни ще излезе и официалният видеоклип.

Конкуренцията е сериозна и ще се изправи срещу още 42-ма кандидати за първото място. “Отново ще бъда най-малък. Аз съм първият участник в Евровизия, роден през новия век”, смее се той. Много се надява да получи подкрепата на българите, живеещи зад граница, и гласовете на другите държави. Сега му предстоят гостувания в различни страни, където да представя песента си. Над 60 руски медии са публикували новината за участието му.

Познава руската участничка, много харесва белгийката, за която казва, че е сериозна конкуренция. Италианският изпълнител също е добър, а с австралиеца имат доста сходни неща. И двамата са на 17 години, финалисти от “Х Фактор”, и двамата ще участват в конкурса с балади.

Заради предстоящото си участие в Евровизия Кристиан за първи път отбелязва рождения си ден извън Москва, където живее със семейството си, но

не му остава

време да празнува

Майка му е от Казахстан, баща му е българин и заедно с малката му сестра и големия му брат прекарват повечето време в руската столица. От началото на февруари Кристиан е в София, баща му пък в момента е в Ямбол при болната си майка.

Рождения си ден певецът посреща с гипс на дясната ръка. Неотдавна паднал от борд в Банско и сложил шина. На 13 март снимали видеото за Beautiful Mess, решил, че вече е добре, и махнал шината. След снимките обаче китката му отново се подула, този път лекарите сложили гипс. Въпреки това певецът твърди, че не е нещо сериозно и до седмица-две ще му го свалят.

След участието си в “Х Фактор” Кристиан започна да получава покани за участия, пуска и песни, с които оглавява класациите. Дебютният му сингъл “Не си за мен” беше 2 седмици №1 в официалния чарт, парчето с Павел и Венци Венц “Вдигам Level” – 12 седмици. Заради натоварения график се налага да бъде частен ученик, но той прави нещо по-амбициозно - взема две години за една. Така в края на 2016 г. приключва с 10-и клас, веднага след Евровизия ще има изпити, за да завърши 11-и.

Последните месеци се оказват доста натоварени за младия певец. Успял даже да кандидатства в университет. Приели го в Бъркли в Щатите - избрал го, защото е най-престижното музикално учебно заведение. От университета имат практика да провеждат изпити в различни точки на света, за да спестят пътуването на кандидатите до Америка. Мюнхен се оказва най-близкото място, на което може да се яви, и Кристиан изкарва там четири дни. В един от кръговете трябвало да изпее две предварително подготвени песни, той избрал парчета на Алиша Кийс и Стиви Уондър. В следващ етап от препитването трябвало да повтаря мелодии, после да импровизира, включително с текст. Имало и задължителна среща с психолог, по време на която бил поставен в стресова ситуация. “Нарочно ме накара да се почувствам зле, за да види реакцията ми. Започна да ми обяснява, че нищо не знам, че не струвам. Така проверяват дали съм стабилен психически. Не поддадох изобщо, през цялото време говорех и отстоявах мнението си. Заявих, че съм сигурен в себе си и знам какво умея. Дори имах смелостта да кажа, че

ще настоявам за

пълна стипендия”,

разказва Кристиан. Една година в Бъркли струва 50 хиляди долара, семейството му е голямо и той е категоричен, че не би поискал от тях да плащат за него толкова високи суми. Приели го и му отпуснали малко повече от 50% от пълната стипендия с уговорката, че ако покаже високи резултати през първите месеци, ще получи цялата сума. Според първоначалния план трябвало да замине идния септември. Заради Евровизия и многото ангажименти в България, вероятно ще отложи началото на обучението си за януари или за септември 2018 г.

В “Х Фактор”, когато става популярен у нас, той участва на 15-годишна възраст. За това кратко време животът му доста се променя, а за себе си казва, че е станал по-спокоен и уверен в способностите си. Но също така е наясно върху какво е необходимо да работи. “Трябва да реша в каква посока да вървя, още не съм избрал точно моя стил. Едва на 17 години съм и е рано да се каже, че съм намерил окончателно себе си”, обяснява Кристиан. Но вече има разпознаваем глас и за кратко време се превърна в идол на младите хора. Той обаче не се чувства като такъв, странно му е, като го следват по улиците, искат му автографи или го молят за снимки. Но и не се притеснява от това внимание, радва се, че може да накара някой човек да се усмихне само защото го е видял, че може да помогне на някого дори само с добра емоция, да зарадва човек с музиката си.

За радост на многобройните му фенки Кристиан няма приятелка. Но пък за тяхно съжаление причината е, че няма време. Доскоро имал връзка със своя съученичка. Още поддържат контакт и са в много добри отношения, но само толкова. “Няма ме непрекъснато, а тя страдаше. Правех ѝ изненади, подаръци, но това не е достатъчно. Аз съм свикнал да не се виждам често с хората, но тя не е. Реших, че не мога да карам близък човек да страда така и е по-добре да се разделим”, казва Кристиан.


Четете още:

🔴 Cело Ковачевица - Архитектурен резерват

🔴 Постният зелник на баба

🔴 Сглобяват над 1000 части и компонентина световни автомарки у нас





Източник: 24 часа





Коментари

горе