Поверия за Великден: Вижте как да прогоните злото и какво не трябва да правите в нощта срещу Великден!



В  нощта срещу Великден  донесете вода от кладенец или налейте директно от крана в кухнята. С тази вода поръсете стаята и особено внимателно – детската стая.

По този начин се прогонват греховете, лошите мисли и злините.

Дете, което се е родило през  Страстната седмица  и особено ако е родено на Великден, ще е късметлия във всяко начинание и няма да се оплаква от липса на  добро здраве .

Младите жени, които все още не са получили предложение за брак, трябва да кажат няколко минути преди настъпването на Великден следните думи: Възкресение Христово! Изпрати ми мъж, който да ме направи щастлива!

Смята се, че на Великден са верни всички  любовни поверия . Ако си ударите лакътя някъде, бившият ви любим все още не може да ви забрави и ще направи всичко, за да ви върне.

Ако в чинията ви с храна падне насекомо, ще ви се обади стар приятел за среща, която ще промени много неща във вашия живот. Ако ви сърби долната устна, очаквайте  нова любов .

Смята се, че в нощта срещу Великден не трябва да се вдига никакъв шум. В противен случай това ще привлече всички зли и негативни енергии към дома ви.

Цели четиридесет дни след Великден православните християни се поздравяват помежду си с поздрава  Христос Воскресе ! , а отговорът е Воистину Воскресе!

Самият  Великден  се празнува цели седем дни, тоест цялата седмица и затова тя се нарича  Светла Великденска Седмица . Всеки ден носи светло име: светъл понеделник, светъл вторник...

Дори да не обичате даден човек, ако точно на Великден ви помоли за услуга или ваш стар приятел, с когото сте скарани, се опита да ви иска прошка, загърбете предразсъдъците и бъдете добри  християни .


Четете още:

🔴 6 неща, които са забранени и никога не бива да се правят на Великден

🔴 Довечера поставете едно червено яйце под възглавниците на децата ...

🔴 Дошъл ли е краят на дизела





Източник: За Жената





Коментари

горе