5 причини, поради които е добре да се пие ракия: Неоспорими аргументи, защо тя е безценна напитка



Пиенето на ракия може да донесе и ползи за здравето, не само беди, разбира се, ако не преувеличаваме с количеството.

В общоприетото схващане,пиенето на ракия е един вид доказателство за мъжественост, но главно ракията може да донесе няколко ползи за здравето - разбира се, ако не преувеличаваме с количествата. 

Удължава живота. Прекомерните количества ракия, както и всеки друг алкохол, определено ще намалят живота, но с умерено количество, той може да бъде удължен. И това е така, защото антиоксидантите помагат за борба срещу свободните радикали, които са основна причина за възрастта.

Облекчава стреса. Ако пиете в умерени количества, ракията има ефект върху нервната система, да се отпуска. Повтаряме - само ако се пие умерено!

Намаляване на риска от инсулт и инфаркт. Ракията предотвратява натрупването на холестерол в сърдечно-съдовата система и помага да се намали количеството на холестерола. И всичко това в крайна сметка драстично намалява риска от инфаркт и инсулт.

Помага в превенцията на настинки. Може би не сте знаели, че ракията може да служи, като отличен сироп за кашлица. Също така, алкохолът помага да убиете всички бактерии в гърлото. Най-добър ефект ще бъде постигнат, ако я смесете с топла вода и лимон.

Не угояване. Тук е най-добрият аргумент - за разлика от някои "естествени" сокове, ракията е с малко калории! Пиенето на ракия намалява холестерола в кръвта и не напълнявате.


Четете още:

🔴 Специалист от Александровска обясни как да разберем, че ни дебне мозъчен инсулт

🔴 Само на 12 км от Пловдив: Уникална къщичка, кацнала върху скалите (СНИМКИ)

🔴 Намисли си число от 1 до 16 и виж какъв късмет се крие под него





Източник: Блиц





Коментари

горе